Maite Fandos: “La Molina demostra, de nou, que el Pirineu és un referent internacional dels esports d’hivern” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “La Molina demostra, de nou, que el Pirineu és un referent internacional dels esports d’hivern”

15/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha assistit avui a la final de la Copa del món Snowboard Cross FIS que s’està celebrant aquest cap de setmana a pista Alabaus de l’estació de La Molina, el circuit escollit per la FIS per acollir els 50 millors snowboarders del món.

A la competició hi ha participat els atletes estatals Regino Hernánez, que ha obtingut la medalla de bronze, assolint així el seu primer podi en un capionat mundial, Lucas Eguibar, diploma olímpic a Sotxi, i Laro Herrero. Fandos ha destacat també la important tasca de l’entrenador barceloní Israel Planas, entrenador dels atletes estatals.

Fandos, que ha estat acompanyada pel director de l’Oficina Tècnica de la Candidatura Barcelona Pirineus 2026, Òscar Grau, ha assegurat que l’alt nivell dels esportistes estatals en aquesta modalitat olímpica d’hivern “és una gran notícia per al nostre projecte Barcelona Pirineus 2026 perquè referma que, en alguns esports, com l’snow, tenim una pedrera digna de competir en uns futurs jocs olímpics”. “Però també cal seguir treballant”, ha afegit.

En aquest sentit, Fandos ha recordat que el país, a través del Pla Estratègic de l’Esport aprovat per la Generalitat al 2012, “ja està treballant en generar oportunitats per als esportistes de les modalitats d’esports d’hivern. Cal promocionar, tecnificar i generar oportunitats per a l’alt rendiment d’aquests esportistes perquè Barcelona Pirineus 2026 tingui una base esportiva d’èlit”.

Fandos ha destacat, també, que amb la Copa del món de Snowboard Cross FIS, “de nou, La Molina, ha demostrat al món dels esports d’hivern la seva capacitat d’acollir grans esdeveniments internacionals d’aquest àmbit”. “L’organització ha aconseguit que aquesta estació del Pirineu català torni a situar-se en el mapa de l’alta competició esportiva d’hivern i crec que el país se’n pot sentir orgullós” ha afegit. A la Copa del Món hi han assistit també el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó; el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; el president de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, Eduardo Roldán; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, i alcaldes del Pirineu.

Una de les premisses amb què treballa l’Oficina Tècnica de la Candidatura Barcelona Pirineu 2026 és, precisament, la promoció de la ciutat de Barcelona i dels Pirineus per a acollir alta competició dels esports d’hivern. En aquest aspecte, Fandos ha volgut ressaltar que cites com la Copa del Món de Snowboard Cross, a la Molina, o la final del Grand Prix de Patinatge Artístic, que se celebrarà a Barcelona al desembre de 2014 “ens donaran la oportunitat de demostrar que la ciutat i el país està fent passes endavant per a assolir el repte dels Jocs Olímpics del 2026”.





Paraules clau

esport/ neu/