Presentació del llibre ‘Indumentària. Barcelona 1700’ al Born Centre Cultural : Servei de Premsa

Presentació del llibre ‘Indumentària. Barcelona 1700’ al Born Centre Cultural

17/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 18 de març, a les 19:00 hores, a la Sala Moragues del Born Centre Cultural es presentarà el llibre Indumentària. Barcelona 1700. Aquest és el desè volum de la col·lecció ‘La Ciutat del Born. Barcelona 1700’, dels autors Albert Garcia Espuche, Silvía Carbonell, Silvía Saladrigas, Francesc Riart, Julia Beltrán de Heredia, Núria Miró, Aileen Ribeiro i Ruth de la Puerta.

A l’acte hi assistirà el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director del Born CC, Quim Torra; l’autor i director científic de la col·lecció, Albert Garcia Espuche i la resta d’autors de l’obra.

Indumentària. Barcelona 1700 és el desè volum de la col·lecció ‘La ciutat del Born. Barcelona 1700’ que analitza amb profunditat el període de la història de Barcelona i de Catalunya comprès entre els segles XVI i XVII i l’inici del segle XVIII. Els volums que s’han editat fins ara aborden l’estudi de temes tan diversos com els interiors domèstics, la jardineria, les festes i celebracions, la dansa i la música, els jocs, la llengua i literatura o la medicina i la farmàcia a la Barcelona del 1700.

L’estudi de la indumentària és fonamental per entendre la societat barcelonina i catalana del 1700. L’àmbit del tèxtil tenia un pes econòmic fonamental a Catalunya i a la seva capital. Aquest fet ajuda a entendre la diversitat de teixits, de peces de vestir, de colors i de complements d’indumentària presents en el període. L’anàlisi de l’evolució de tots aquests elements al llarg del segle xvii i l’inici del xviii permet constatar la importància creixent de les produccions pròpies, de les exportacions, de les importacions, de la capacitat de rebre innovacions i d’innovar, de la millora constant de les condicions de vida, amb un increment de la capacitat adquisitiva i l’accés creixent del gruix de la població a consums d’una certa sofisticació.





Paraules clau

Born Centre Cultural/