L’Alcalde Trias afirma que és un honor per Barcelona pertànyer a l’Institut Ramon Llull : Servei de Premsa

L’Alcalde Trias afirma que és un honor per Barcelona pertànyer a l’Institut Ramon Llull

20/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la reunió constitutiva de la nova Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull (IRL), que incorpora l’Ajuntament de Barcelona com a membre del Consorci. La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, i hi han participat també el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i el director de l’IRL, Àlex Susanna, entre d’altres. L’alcalde ha afirmat que  “per una ciutat que vol ser reconeguda com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat,  innovació i benestar, pertànyer a l’Institut Ramon Llull és un honor”.

Xavier Trias ha destacat que per Barcelona col·laborar amb la Generalitat per defensar i projectar la cultura catalana forma part de ser la capital de Catalunya. Finalment, Trias ha expressat la seva satisfacció pel fet que l’Institut Ramon Llull tingui la seva seu al Palau Baró de Quadras, un edifici cedit per l’Ajuntament de Barcelona.

El passat 28 de gener, el Govern va aprovar la modificació dels estatuts de l’Institut Ramon Llull, segons la qual l’Ajuntament de Barcelona va passar a formar part del Consorci juntament amb la Generalitat, la qual cosa representa una refundació d’aquesta institució. Amb la seva incorporació al Consorci, l’Ajuntament de Barcelona cedeix el Palau del Baró de Quadras, a l’avinguda Diagonal de Barcelona, com a seu de l’Institut. Construït a principis del segle XX per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, el palau és un dels exemples més representatius del modernisme català. D’acord amb els nous estatuts, l’Institut Ramon Llull, que té com a finalitat la projecció i difusió de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions, donarà suport a les polítiques de relacions exteriors en l’àmbit cultural de les dues administracions consorciades i contribuirà a l’enfortiment de les marques Cultura Catalana, Catalunya i Barcelona des d’una perspectiva cultural.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Institut Ramon Llull/