Joan Puigdollers assisteix a la final del torneig estatal de robòtica Lego League : Servei de Premsa

Joan Puigdollers assisteix a la final del torneig estatal de robòtica Lego League

21/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge, 23 de març, a les 12:15 hores (Col·legi La Salle Bonanova, passeig de la Bonanova, 8), el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, assisteix a la final espanyola de la First Lego League. Aquest és un torneig per equips on hi participen nois i noies de 10 a 16 anys, mitjançant la construcció de robots que realitzen tasques en un tauler de joc que fa referència a una temàtica concreta, que enguany gira al voltant dels desastres naturals, i que pretén fomentar les habilitats i vocacions científic-tecnològiques dels estudiants.

Barcelona acull la final estatal d’aquest torneig per primer cop en la seva història. Prèviament, el districte de Sarrià-Sant Gervasi va organitzar un torneig amb els centres escolars del districte, i el torneig per tota Barcelona. A la final hi participen els equips de dos escoles de Sarrià-Sant Gervasi, l’escola Sagrat Cor-Sarrià, i l’escola Betània Patmos.

La First Lego League consistirà en la presentació d’un projecte científic de construcció d’un robot per part de cada equip, que han estat treballant des de principi de curs.

Els equips participants són els guanyadors de les anteriors fases, i opten a participar al concurs de robòtica educativa a nivell internacional, el Challenge FLL, promogut per Lego i conegut com la Lego League.

Aquest projecte pretén fomentar les vocacions científiques entre els escolars de Sarrià-Sant Gervasi, i neix d’una mesura de govern aprovada pel plenari del districte al juliol de 2013. El districte ha posat a disposició de les escoles els mitjans i els recursos didàctics i pedagògics per participar en el concurs Challenge FLL, promogut per Lego, com a concurs de robòtica durant el curs 2013-14. Els centres escolars, que gaudeixen del material en préstec, han creat equips per fer projectes de robòtica relacionats amb la temàtica de desastres naturals, amb un màxim de deu alumnes i un entrenador, que opten als premis al torneig del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Coherents amb una societat del coneixement, es busca estimular els alumnes, introduir nous aprenentatges en el currículum escolar i fomentar les vocacions científiques entre els alumnes, dins també de l’actuació municipal per convertir Sarrià-Sant Gervasi en el Districte del Coneixement. Aquest programa es pot integrar en el currículum escolar, en forma de crèdit de síntesi o de projecte interdisciplinari, tant a primària com a secundària. L’objectiu és estimular els alumnes cap a carreres científiques d’alt valor afegit per la nostra societat. Atesa la bona acollida d’aquest programa, des del districte es preveu fer una nova edició al curs vinent, incrementant els centres que hi participen.

 





Paraules clau

robòtica/