Xavier Trias: “Hem d’aconseguir que tots els barris siguin representants d’innovació i de benestar, combinant passat, present i futur” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Hem d’aconseguir que tots els barris siguin representants d’innovació i de benestar, combinant passat, present i futur”

22/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde Trias ha participat a la inauguració de la rehabilitació del conjunt patrimonial de la Torre de les Aigües del Besòs en el barri del Poblenou. Trias ha declarat que amb la recuperació de la Torre de les Aigües del Besòs s’ha dut a terme “un dels processos de rehabilitació patrimonial més destacats dels darrers anys a Sant Martí”.

besos_2

Xavier Trias ha destacat la cura amb que s’ha fet el procés de rehabilitació i ha valorat la gran feina feta pels arquitectes Antoni Vilanova i Eduard Simó, pels arquitectes tècnics Joan Olona i Guillem Torres, i la geògrafa i historiadora Mercè Tatjer.

L’alcalde ha donat les gràcies d’una manera molt especial a Aigües de Barcelona (AGBAR) per haver finançat i promogut amb l’Ajuntament aquest projecte de rehabilitació. Trias ha remarcat: “Una vegada més AGBAR ha demostrat el seu compromís amb la nostra ciutat, ajudant-nos a tornar l’esplendor a una de les torres industrials més boniques de Catalunya, i convertir-la en un dels miradors més simbòlics de Barcelona”.

També ha agraït als treballadors de Macosa que han col·laborat en aquest procés de rehabilitació i que “sé que avui tenen en el record a molts companys que van treballar aquí”.

Trias ha recordat que la Torre de les Aigües del Besòs és part del passat industrial de la ciutat: “Era el moment en què Barcelona era coneguda a tot el món com la “Manchester catalana”. Era una ciutat plena de fàbriques, i gràcies a la tenacitat i els esforços de moltes persones, ens vam fer un nom propi al món com una ciutat industrial i innovadora”.

L’alcalde ha destacat l’element d’innovació que va presidir la Revolució Industrial a Catalunya, innovació en les tècniques de producció i en els productes fabricats. I ha afegit: “Una època que va deixar un llegat material molt important, del qual en tenim mostres al districte de Sant Martí, però també un llegat immaterial, de voler fer bé les coses. De mirar sempre cap el futur”.

Trias ha declarat que és un llegat que encara perdura perquè “de la mateixa manera que al segle XIX vàrem ser una ciutat industrial al segle XXI Barcelona potencia aquest esperit pioner com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació”.

L’alcalde ha destacat l’aposta de Barcelona per potenciar els sectors estratègics de futur, com les noves tecnologies mòbils, les “smart cities”, el vehicle elèctric, la biomedicina, l’energia neta, l’agroalimentació i la nàutica.

Trias ha destacat: “Una aposta que està sent reconeguda i valorada a tot el món, com demostra el fet que Barcelona va ser guardonada per la Comissió Europea amb el premi a la Capital Europea de la Innovació”. I l’alcalde ha remarcat: “Hem d’aconseguir que aquesta distinció es tradueixi en un millor benestar i qualitat de vida per les persones. Hem d’aconseguir que tots els barris siguin representants d’aquesta innovació i també de benestar. Combinant amb harmonia tradició i modernitat, present i futur”.

L’alcalde ha declarat: “aquesta Torre de les Aigües és un símbol del nostre passat com a ciutat industrial i també un exponent de futur, de la nostra voluntat de seguir sempre cap endavant”.

 





Paraules clau

Besòs/ Torre de les Aigües/