Xavier Trias expressa el seu condol per la mort d’Adolfo Suárez i destaca la seva “immensa capacitat pel diàleg i pel consens” : Servei de Premsa

Xavier Trias expressa el seu condol per la mort d’Adolfo Suárez i destaca la seva “immensa capacitat pel diàleg i pel consens”

23/03/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Alcalde Trias ha reconegut la transcendència històrica de la figura del president Suárez i ha destacat “la seva immensa capacitat pel diàleg i pel consens que li van permetre liderar de manera modèlica un procés tant complex i important com la transició democràtica”.

Trias ha subratllat “l’enorme responsabilitat i intel·ligència política, honestedat, fermesa i sensibilitat amb que va aconseguir que la societat superés les ferides d’un passat històric molt recent i que es deixessin de banda les diferències ideològiques per construir entre tots el projecte comú de la democràcia”.

“L’exemple que ens deixa Adolfo Suárez és que l’exercici de la política és d’un immens compromís públic i de plena vocació de servei a les persones”, ha ressaltat Trias.

Trias ha destacat que “en aquests temps tan difícils i convulsos les persones com Suárez han de ser un clar referent per a tots, especialment per a la classe política”.

Segons Trias “el seu exemple ens ensenya que hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies històriques que ens ha tocat viure i saber apropar posicions, cedir quan sigui necessari i arribar a consensos i acords. Només així podrem dir que hem entès i que respectem la seva herència política i personal”.





Paraules clau

Adolfo Suárez/ Alcalde Trias/ condol/