Trias: “Barcelona té un compromís amb la llibertat, la convivència i la cohesió social, que s’enriqueix amb la diversitat i vetlla per la no discriminació” : Servei de Premsa

Trias: “Barcelona té un compromís amb la llibertat, la convivència i la cohesió social, que s’enriqueix amb la diversitat i vetlla per la no discriminació”

26/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Trias ha afirmat aquesta tarda que la ciutat de Barcelona té un clar compromís amb la llibertat, la convivència i la cohesió social. Trias ha fet aquestes afirmacions en l’acte de commemoració del 25è aniversari de SOS Racisme, que s’ha celebrat en el Saló de Cent en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, que se celebra el 21 de març.

13430795173_6be2260800_z

A l’acte també han assistit entre d’altres, la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila; Alba Cuevas, directora de SOS Racisme Catalunya; Pere Camps, fundador de SOS Racisme; i Xavier Bosch, director general per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya. Durant els parlaments, s’ha fet un record per als quatre menors morts aquesta matinada en un incendi a El Vendrell.

Trias ha agraït la important feina de SOS Racisme a l’hora de lluitar contra la discriminació racial, fomentant una bona convivència a la ciutat i el fet de compartir amb l’Ajuntament uns objectius comuns a favor d’una societat que no discrimini per raons d’origen ètnic o cultural. “Volem seguir treballant plegats per promoure accions conjuntes en favor de la integració i la no discriminació”, ha dit l’alcalde, que ha continuat afirmant que “la diversitat a la nostra ciutat és una oportunitat”. Trias ha recordat que un bon exemple de la col·laboració amb SOS Racisme és la Xarxa Antirumors, que actualment aplega a més de 400 entitats, associacions i persones a títol individual, i que fomenta la reflexió ciutadana sobre els estereotips lligats a la diversitat ètnica i cultural

Durant la seva intervenció l’alcalde ha volgut recordar que “Barcelona és una ciutat compromesa amb els Drets Humans, i que amb aquest compromís es referma la voluntat de propiciar l’existència d’una sola comunitat barcelonina i catalana que sigui capaç d’integrar a totes les persones que hi viuen sense importar la seva procedència”. En aquest sentit ha explicat que es seguiran impulsant accions que ajudin a prevenir situacions de discriminacions, i que les institucions “tenim l’obligació de posar unes bones bases per garantir la igualtat de drets per a tothom i ser resolutius quan es donen casos de discriminació”.

L’alcalde ha tornat a reiterar la necessitat de continuar treballant de forma conjunta amb les entitats de la ciutat per “fer una Barcelona millor, una ciutat inclusiva que s’enriqueixi de la diversitat, i que vetlla per la no discriminació”.

Així mateix, Xavier Trias ha tornat a expressar la “condemna a la marginalitat” que suposa que una persona no tingui regularitzada la situació a l’Estat. Per això, ha considerat que, “més que demanar el tancament dels CIE” –una demanda que han expressat els participants de l’acte– “també hem d’exigir papers temporals perquè no estiguin sotmesos a expoltació i a situacions límit”. A més, l’alcalde ha considerat oportú estudiar la possibilitat de dedicar-li un carrer de Barcelona a Nelson Mandela, tal com ha demanat Alba Cuevas, presidenta de SOS Racisme Catalunya.





Paraules clau

Alcalde Trias/ SOS racisme/