Afectacions a la mobilitat durant aquest diumenge per la Volta Ciclista a Catalunya : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat durant aquest diumenge per la Volta Ciclista a Catalunya

28/03/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Aquest diumenge 30 de març a la tarda, Barcelona acull la setena i última etapa de la 94a edició de la Volta Ciclista a Catalunya que transcorrerà en circuit per la muntanya de Montjuic. La cursa, comportarà algunes afectacions viàries entre les 14:00 hores i les 17:00 hores a l’entorn de la Gran Via, la Plaça Espanya i Montjuic.

La Volta sortirà de l’av. Reina Maria Cristina i discorrerà per Creu Coberta, Sants, Riera Blanca, travessera de les Corts i Collblanc fins a sortir del terme municipal. Posteriorment tornarà a entrar a Barcelona pel c/K procedent del Prat de Llobregat i sortirà del terme municipal cap a Hospitalet de Llobregat pel c/de la Feixa Llarga. Finalment els corredors tornaran a entrar a la capital catalana per la Gran Via de les Corts Catalanes, per tal de dirigir-se al Parc de Montjuïc on els participants donaran 8 voltes a un circuit de 6,150 km.

La volta comportarà algunes restriccions en l’estacionament de vehicles. De les 00.00 hores de dissabte 29 fins a les 22.00 hores del diumenge 30 de març n’hi  haurà a diferents punts de Montjuic: Av. Reina Maria Cristina i av. Rius i Taulet. A partir del diumenge 30, des de les 6:00 fins a les 18:00 s’afegiran restriccions de l’estacionament a Joaquim Blume, Guàrdia Urbana;  Pg. Santa Madrona; Av. de l’Estadi; Vivers; C. Tres Pins; Doctor Font i Quer; Can Valero; Pg. Migdia; Pg. Olímpic i Av. Francesc Ferrer i Guàrdia. L’av. Reina Maria Cristina i l’av. Rius i Taulet (entre Mèxic i Guàrdia Urbana), restaran tallades al trànsit, des de les 08.30 hores fins aproximadament les 19.00 hores del diumenge 30, per tal de facilitar les tasques de muntatge i desmuntatge de les diferents instal·lacions.

Finalment quan s’iniciï la prova la Guàrdia Urbana de Barcelona efectuarà els corresponents talls de trànsit durant el recorregut i els desviaments necessaris per tal de minimitzar les afectacions a la mobilitat. L’itinerari serà el següent:

Sortida:
Av. Reina Maria Cristina – pl. Espanya – Creu Coberta – Sants – Riera Blanca –
travessera de les Corts – c. Collblanc – terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat.

Tornada:
Procedents del municipi del Prat del Llobregat per la B-250a – carrer K – c. Feixa Llarga –
terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat.

Procedents de l’Hospitalet per la C-31 – Gran Via Corts Catalanes – pl. Cerdà (pas
inferior) – Gran Via CC (calçada central costat mar) – accés al lateral mar de Gran Via
CC, entre Sant Germà i Mèxic – Gran Via Corts Catalanes (calçada lateral mar) – pl.
Espanya, costat Llobregat / mar – av. Reina Maria Cristina – av. Rius i Taulet – inici
circuit.

Circuit (8 voltes):
Av. Rius i Taulet – c. Guàrdia Urbana – pg. Santa Madrona – av. de l’Estadi – c. Vivers –
c. Tres Pins – Doctor Font i Quer – Can Valero – pg. Migdia – pg. Olímpic – av. de
l’Estadi – pl. Sant Jordi – av. Francesc Ferrer Guàrdia – av. Rius i Taulet.

Arribada
Línia de meta, situada a l’av. Rius i Taulet.

Una vegada completades les vuit voltes al circuït, i absentats tots els vehicles que
composen la caravana de la Volta, es procedirà al desmuntatge de les instal·lacions de
l’arribada. Per a més informació, es pot consultar la web de l’organització de la Volta Ciclista a Catalunya on es descriu el recorregut detallat i l’horari estimat de pas dels participants a la cursa per cada punt.

Ral.li Internacional Barcelona-Sitges

Aquest cap de setmana també se celebra el Ral·li Internacional de Cotxes
d’Època Barcelona -Sitges,  organitzat per Foment del Turisme de Sitges i el RACC,
amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona (IBE). Els actes consisteixen en una exposició dels vehicles participants, el dissabte dia 29, a l’av. Diagonal 545-565, davant del centre comercial de l’Illa Diagonal i la sortida, el diumenge dia 30, d’un recorregut que anirà des de Barcelona fins a Sitges.

L’esdeveniment comportarà algunes restriccions en l’estacionament. Dissabte 29 de març
de 07:00 a 18.00 hores, es prohibirà l’estacionament de motos a la vorera de l’av.
Diagonal des de Numància fins a Pau Romeva; de 07.00 a 17.00 hores també es prohibirà l’estacionament de vehicles (anul·lació zona blava) a ambdós costats de Pau Romeva, de l’av. Diagonal a Deu i Mata; i diumenge 30 de març de 00.00 a 12.00 hores, es prohibirà l’estacionament a tot el carrer Ferran

A partir de les 8:00 hores de diumenge els cotxes participants arribaran a la Plaça Sant Jaume i la plaça Sant Miquel i a les 11:00 hores tindrà lloc la sortida del Ral.li amb el següent recorregut:  Pl. Sant Jaume – Ferran – La Rambla – pl. Catalunya – Ronda Universitat – pl.
Universitat – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – av. Paral·lel – pl. Espanya – Gran Via CC
(calçada central) – accés a calçada lateral desprès del c. Mossèn Amadeu Oller – pl.
Cerdà – Rambla Badal – Constitució – sortida del terme municipal amb direcció a Sitges.

El recorregut urbà per Barcelona fins al terme municipal de l’Hospitalet, es farà en
caravana escortada per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Es circularà amb el trànsit obert, i intentant generar les menors afectacions possibles al trànsit en general.

Eco-ral.li RACC 2014

Dissabte, la ciutat també acollirà l’Eco-ral.li RACC 2014 una concentració i recorregut no competitiu amb l’objectiu de de fomentar l’ús dels nous vehicles de tecnologies dissenyades per estalviar energia i donar prioritat a la protecció del medi ambient. Els vehicles circularan amb trànsit obert, individualment i respectant les fases semafòriques i la resta de normativa de trànsit sense obstaculitzar la mobilitat general.





Paraules clau

esport/ volta/