Barcelona destaca la figura d’Adolfo Suárez, home clau de la transició espanyola : Servei de Premsa

Barcelona destaca la figura d’Adolfo Suárez, home clau de la transició espanyola

28/03/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui una Declaració Institucional per homenatjar la figura d’Adolfo Suárez, “home clau de la transició espanyola”. A través de la Declaració Institucional, la ciutat de Barcelona ha lamentat la mort del primer president del Govern d’Espanya i ha expressat el seu sincer condol, agraïment i reconeixement als seus familiars. L’Ajuntament reconeix la seva rellevància com a home clau per la restauració de la democràcia i la Generalitat de Catalunya. El Plenari també ha destacat que Adolfo Suárez va basar la seva trajectòria política a partir dels valors del diàleg i la defensa del bé comú.

Declaracions Institucionals

El Plenari ha aprovat una Declaració Institucional per donar suport a un model comercial consensuat entre tots els actors que participen en la distribució, basat en l’equilibri de formats i en la seva integració urbana. En la Declaració s’insta al govern de la Generalitat a seguir potenciant el model de comerç urbà i es demana que el Govern de l’Estat derogui la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat.

El Plenari s’ha pronunciat a favor de la defensa del model lingüístic establert a l’ensenyament català. La Declaració Institucional dóna suport i fa una crida a participar a la cercavila multitudinària per l’escola catalana, el proper 14 de juny, convocada per Somescola.cat.





Paraules clau

Plenari del Consell Municipal/