Sessió de control a l’alcalde : Servei de Premsa

Sessió de control a l’alcalde

28/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

 

Prec del PSC per garantir diàleg i transparència en la definició del projecte del nou delfinari del Zoo de Barcelona. L’alcalde, Xavier Trias, ha dit que aquestes premisses estan totalment assegurades. Ha recordat que el projecte no està fet i que actualment només s’han presentat les grans línies. “En tot el procés definició del projecte hi haurà la participació de tothom”, ha manifestat. L’alcalde ha recordat que la idea de fer una plataforma al mar “va ser un somni o un invent estrany i equivocat”, i ha defensat que el Govern municipal tirarà endavant un pla que preveu que el Zoo es quedi a la Ciutadella, que hi hagi connexió entre els barris i que s’impulsi un nou concepte de delfinari.

Prec del PP expressar el rebuig de l’Ajuntament a qualsevol proposta de Declaració Unilateral d’Independència de Catalunya. L’alcalde ha rebutjat el prec “perquè no ens trobem davant una declaració unilateral independència, sinó davant d’un procés pel dret a decidir”, i ha afegit que “negar aquest dret a un poble és un error”. Trias ha assenyalat certament que hi ha un conflicte entre Catalunya i l’Estat, i que aquest conflicte es pot encarar “buscant l’apropament o encenent mistos”. “Jo sempre he intentat solucionar els conflictes buscant l’entesa”, ha dit.

Prec d’ICV-EUiA per deixar sense efecte l’acord de patrocini del servei del Bicing. “No ho farem”, ha contestat l’alcalde, Xavier Trias, que ha expressat el seu compromís i el del Govern municipal a favor d’un servei de qualitat i sostenible. Trias ha dit que el patrocini del Bicing compleix dues funcions: una d’econòmica, per ajudar a fer més sostenible el servei, i una de tecnològica, per millorar les prestacions per als usuaris. L’alcalde ha recordat que en els últims anys s’ha ampliar el servei nocturn del Bicing, s’han fet millores tècniques a la bicicleta i s’ha treballat per fer que el servei sigui més sostenible econòmicament. “Tot això consolida el Bicing”, ha conclòs l’alcalde.

Prec d’UpB preservar les competències municipals sobre l’àmbit de les telecomunicacions i garantir que l’edifici destinat a la Direcció d’Instrucció de Telecomunicacions i Serveis Audiovisuals de la CMT mantingui la seva plena activitat. L’alcalde ha acceptat el prec perquè cal preservar les competències municipals en l’àmbit de les telecomunicacions. Trias ha explicat que es presentaran esmenes al Senat per tal de mantenir aquestes competències. Referent a la part de l’edifici del 22@ destinat a la Direcció d’Instrucció de Telecomunicacions i Serveis Audiovisuals, que ha quedat buit, l’alcalde ha assenyalat que el Ministeri no preveu que es pugui dedicar a les TIC perquè “no poden estar junts controladors i els que han de ser controlats”. L’alcalde, però, ha explicat que està en converses amb el govern central per tal que pugui acollir emprenedors de l’àmbit del disseny. “Hi ha converses i el ministeri sembla receptiu”.





Paraules clau

Plenari del Consell Municipal/