L’Alcalde Trias insta la ciutadania i el Tercer Sector a seguir col·laborant i no deixar de lluitar per superar les dificultats : Servei de Premsa

L’Alcalde Trias insta la ciutadania i el Tercer Sector a seguir col·laborant i no deixar de lluitar per superar les dificultats

29/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest dissabte al matí a la inauguració de la 42a Assemblea de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), organitzada per l’entitat al Centre Cívic Cotxeres de Sants. L’alcalde ha estat acompanyat pel regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i el comissionat de Participació Ciutadana, Carles Agustí. A l’acte també hi ha participat el president de la FAVB, Lluís Rabell, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, Trias ha defensat el treball conjunt entre l’administració pública, la ciutadania i les entitats del Tercer Sector per lluitar contra la crisi, mantenir la cohesió social i combatre la desigualtat entre els barris. “Us demano que no deixeu de reivindicar i lluitar, com sempre heu fet, i que entre tots busquem formes de col·laboració que ens permetin avançar com a ciutat i país en aquests moments complicats”, ha dit l’alcalde.

Per superar la crisi, ha continuat Trias, el Govern Municipal té clar que la prioritat és l’atenció a les persones, especialment les més vulnerables. Per això, en els últims 3 anys els recursos destinats a polítiques socials han augmentat un 30%. Amb la col·laboració del Tercer Sector, l’Ajuntament ha creat nous centres d’allotjament temporal, menjadors socials i la targeta solidària d’aliments, per exemple, i està duent a terme una política molt ambiciosa d’ampliació del Parc Públic d’habitatge de Lloguer a preu assequible.

Trias també ha situat com a objectiu de màxima importància la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, i ha destacat la responsabilitat de les entitats socials en aquesta fita: “No em canso de dir que part de l’activitat econòmica l’haurem de generar amb el Tercer Sector, que no és una despesa, sinó que crea riquesa i llocs de treball que el mercat no és capaç de generar”, ha explicat.

“Seguirem buscant vies de col·laboració estretes amb aquest sector per donar resposta i serveis a la gent, i ser capaços que aquesta Barcelona que vosaltres dieu que està trencada no se’ns trenqui”, ha refermat Trias, en referència al lema de l’assemblea de la FAVB –‘D’una ciutat, d’un país, la FAVB davant la Barcelona trencada’–. “La frase és dura, però jo l’entomo. Estic segur que si posem un cert optimisme i som capaços de trobar punts de contacte malgrat les discrepàncies, farem que les coses vagin bé i tirin endavant”, ha conclòs l’alcalde Trias.





Paraules clau

Alcalde Trias/ FAVB/ Tercer Sector/