L´Ajuntament de Barcelona condemna l’homicidi d’una veïna de la ciutat víctima de violència masclista : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona condemna l’homicidi d’una veïna de la ciutat víctima de violència masclista

31/03/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Ajuntament de Barcelona condemna el cas de violència masclista que es va produir el passat divendres en el districte de Sant Martí on una dona va resultar morta, presumptament, a mans de la seva parella sentimental.

El Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, i reitera el seu suport a totes les dones que pateixen violència masclista, i es compromet a seguir treballant conjuntament amb les altres administracions i amb la societat civil per millorar els mecanismes de prevenció i de detecció precoç de qualsevol forma de violència.

Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils ha recordat que “la violència envers les dones és una vulneració dels drets humans que no tan sols genera patiment i destrueix vides, sinó que també afecta la llibertat i el desenvolupament de les dones”.

L’Ajuntament recorda que totes les dones que es troben en situació de violència masclista tenen al seu abast tot un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) ubicat al carrer Marie Curie, 16. A més, l’Institut Català de la Dona disposa d’un telèfon d’atenció les 24 hores del dia, gratuït i confidencial per atendre les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones: 900 900 120

Aquesta tarda, a les 18:30 hores, davant de la seu del districte de Sant Marí, (Plaça Valentí Almirall), tindrà lloc el minut de silenci i la concentració contra la violència de gènere. L’acte de rebuig estarà presidit pel regidor del districte, Eduard Freixedes, el Consell de Dones de Sant Martí, i membres del Consell Municipal del Districte.





Paraules clau

condemna/ violència masclista/