Mercè Homs presenta la ruta QR Gòtic-Call Jueu : Servei de Premsa

Mercè Homs presenta la ruta QR Gòtic-Call Jueu

31/03/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts, 1 d’abril a les 12:00 hores (MUHBA El Call, placeta de Manuel Ribé s/n) la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, presenta la ruta QR Gòtic-Call Jueu.

Aquesta ruta, a la quan s’hi han adherit 30 comerços, permet els usuaris de codis QR descobrir  la història del barri Gòtic, i alhora conèixer de primera mà l’oferta comercial.

Els aparadors dels comerços esdevenen, doncs, finestres interactives a través de les quals els visiants es poden endinsar en una guia cultural sobre la història de la muralla romana barcelonina, que va constituir la defensa de la ciutat fins al segle XIII, i que és avui dia un conjunt monumental dels més grans de la ciutat: 76 torres i una longitud de 1.270 metres de perímetre fortificat.

La iniciativa, que es concreta en la instal·lació d’un itinerari amb 70 codis QR enganxats als aparadors dels comerços propers a la plaça de Sant Jaume, l’han impulsat l’Associació de Comerciants d’El Call Major de Barcelona, i l’Associació de Comerciants del carrer de Llibreteria i Baixada Llibreteria, amb la col·laboració del MUHBA Museu d’Història de Barcelona. Els codis QR són una plataforma apta per a la navegació amb la majoria de dispositius mòbils i ordinadors d’escriptori, i es troba en quatre idiomes: català, castellà, anglès i rus.





Paraules clau

call/ Ciutat Vella/ gòtic/ QR/ turisme/