Barcelona presenta una exposició d’artistes sefardites : Servei de Premsa

Barcelona presenta una exposició d’artistes sefardites

02/04/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

El  Centre Cívic Pere Pruna, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, acull fins el 30 d’abril l’exposició “Artistes sefardites. Des d’Istanbul a Barcelona”. L’exposició està organitzada conjuntament pel Consolat General de la República de Turquia i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Relacions Institucionals i la Direcció de Relacions Internacionals. La mostra reuneix els treballs de 30 artistes d’origen sefardita, on es recull la tradició de l’art turc en tota la seva essència.

Barcelona i Istanbul són ciutats agermanades des de l’any 1997, i ara s’uneixen per presentar aquesta exposició. La presència jueva a Barcelona està documentada des del segle IX i són nombrosos els elements que conformen el patrimoni jueu de la ciutat. A més d’aquest ric llegat, Barcelona té actualment una importat comunitat que participa de la tradició jueva.

El dijous 3 d’abril a les 19:00 hores s’inaugura l’exposició. En l’acte hi intervindran Montserrat Martín, directora de Relacions Institucionals i Ciutadanes de l’Ajuntament; Emir Salim, cònsol general de Turquia; Terry Katalan, comissària de l’exposició; i Uri Benguigui, president de la Comunitat Israelita de Barcelona. L’escriptor i expresident de la Fundació del Cinquè Centenari del Museu dels Jueus Turcs, Naim Guleryuz, serà l’encarregat de fer el discurs d’obertura. La inauguració comptarà també amb un recital de música sefardita a càrrec del grup Mashala.





Paraules clau

art/ sefardí/