L’Ajuntament duu a terme una campanya per millorar la recollida de residus orgànics als mercats municipals : Servei de Premsa

L’Ajuntament duu a terme una campanya per millorar la recollida de residus orgànics als mercats municipals

02/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament porta a terme fins a l’octubre una campanya a 29 establiments comercials de la xarxa municipal, amb l’objectiu de millorar la fracció orgànica dels residus als mercats municipals. Aquesta actuació pretén millorar tant la quantitat com la qualitat de la fracció orgànica als mercats, i reduir-hi el percentatge actual d’impropis – la matèria que no hauria d’anar a la fracció orgànica-.

Fins al mes d’octubre es desplegaran fins a 7 informadors ambientals (2 a cada mercat i un coordinador) que de dimarts a dissabte, i durant un període d’entre 2 i 6 setmanes depenent del mercat, informen sobre els conceptes bàsics i resolen dubtes sobre la separació, especialment de la matèria orgànica però també d’altres com el paper i el cartró.

Les actuacions d’informació i sensibilització van dirigides a tot el personal del mercat, des de la direcció fins als paradistes i el personal encarregat de la separació de residus, amb la intenció d’implicar els diferents agents de cada mercat en la millora de la gestió de residus i augmentar els coneixements, especialment de la fracció orgànica.

Amb la iniciativa es pretén reduir el percentatge actual d’impropis per sota del 7% -al 2012 es trobava al 10’6% i al 2013, al 9’5%, amb força variabilitat segons el mercat- i augmentar la quantitat de fracció orgànica recollida als mercats per sobre del 36% de tones de fracció orgànica respecte les tones total recollides, ja què els mercats són uns grans generadors de fracció orgànica, amb una gran diversitat de productors desigualment conscienciats sobre la necessitat de separar correctament la fracció orgànica.

La campanya es portarà a terme a 29 mercats municipals, que són: l’Abaceria Central, El Besòs, Els Encants, la Mercè, El Ninot, Poblenou, Felip II, Galvany, La Guineueta, El Carmel, El Clot, L’Estrella, El Fort Pienc, Horta, Les Corts, La Llibertat, Sagrada Família, Sant Martí, Vall d’Hebron, La Barceloneta, El Bon Pastor, Canyelles, La Concepció, Hostafrancs, Montserrat, Sant Andreu, Sant Gervasi, Sarrià i Sant Antoni.

L’Ajuntament de Barcelona ha obtingut una subvenció de l’Agència Catalana de Residus per a aquesta campanya, que en finança prop del 50% del seu cost.

 





Paraules clau

mercats/ residus orgànics/