L’alcalde Trias visita el Port de Miami i es reuneix amb els màxims responsables de les empreses que lideren al món el sector dels creuers : Servei de Premsa

L’alcalde Trias visita el Port de Miami i es reuneix amb els màxims responsables de les empreses que lideren al món el sector dels creuers

02/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit avui amb Juan Kuryla, director del Port de Miami. La reunió ha estat orientada a consolidar la relació de Barcelona amb el Port de Miami a través de l’Autoritat Portuària de Barcelona, així com buscar vies de col·laboració futures. L’alcalde estava acompanyat per Sònia Recasens, tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació; Jordi Portabella, president del Grup Municipal Unitat per Barcelona; Sixte Cambra, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona; Carla Salvadó, directora de Creuers del Port de Barcelona, i els membres de Barcelona Global, Luis Conde i Rosa Sugranyes.

 

El Port de Miami segueix el model « landlord », com el Port de Barcelona (en que tots dos són propietaris dels terrenys i els concessionen a privats que construeixen i exploten les terminals), i té com a objectiu principal posicionar el comtat de Miami-Dade en el negoci internacional, ja sigui de creuers, com de càrrega. El Port de Miami, però, és reconegut com el bressol de la industria dels creuers i és el primer port del món en tràfic de creuers, amb 8 terminals de creuers (construïdes pel propi port, però assignades i gestionades gairebé la majoria per les companyies de creuers) per les que l’any passat hi van transitar 4,1 milions de passatgers. És també el primer port de contenidors de Florida i l’onzè d’EAU. Té projectes rellevants en curs: com la construcció d’un túnel per descongestionar el tràfic de la ciutat, l’impuls del ferrocarril; o el dragatge d’un canal del port per acollir els vaixells de contenidors d’última generació. El port de Miami és un bon mirall del de Barcelona, primer port de creuers a Europa, en el sentit que des de ja fa temps, tots els reptes, novetats o objectius que es planteja aquest port de Florida, en dos o tres anys es reprodueixen a Barcelona.

Després d’aquesta visita, Trias i la delegació barcelonina, ha mantingut diverses reunions amb les empreses Royal Caribbean i Carnival. Trias s’ha reunit amb Adam Goldstein, president i CEO de Royal Caribbean International. La trobada s’emmarca en el context de l’aposta de la naviliera per Barcelona com a Port d’estacionament al Mediterrani de les principals embarcacions, entre les que destaca l’Oasis of the Seas, el segon creuer més gran del món, que aquest 2014 farà tres escales a la capital catalana. El creuer més gran del món, l’Allure of the Seas, també de Royal Caribbean, utilitzarà el 2015 el Port de Barcelona com a port base durant 25 dies, entre els mesos de maig i octubre.

Tot seguit Trias s’ha reunit amb Giora Israel, vicepresident sènior de ports i Desenvolupament i Destinacions de Carnival Corporation & Plc, amb qui ha parlat de consolidar la relació comercial de Barcelona amb Carnival, el primer operador mundial de creuers. El Port de Barcelona manté una excel·lent relació amb el grup Carnival. Costa Crociere va ser la primera marca que va apostar per construir una terminal privada l’any 2007 al moll Adossat i la companyia aposta de nou per la capital catalana augmentant la superfície de Palacruceros i acordant amb el Port de Barcelona la construcció de la que serà la nova terminal E. L’any 2013 van passar pel Port de Barcelona un total de 947.345 passatgers del grup Carnival, que és el grup navilier que aporta un major numero de passatgers de creuer al nostre port.





Paraules clau

Alcalde Trias/ miami/ Viatge institucional 2014 EUA/Amèrica Llatina/