L’alcalde Trias presenta Barcelona com a destí turístic de qualitat i exclusiu a representants dels principals turoperadors de Miami i Amèrica Llatina : Servei de Premsa

L’alcalde Trias presenta Barcelona com a destí turístic de qualitat i exclusiu a representants dels principals turoperadors de Miami i Amèrica Llatina

03/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en la segona jornada a Miami ha presidit un dinar, organitzat per Turisme de Barcelona, amb representats de les millors agències de turisme de Miami per a presentar la capital catalana com a destí turístic i de qualitat a visutants de florida i Amèrica Llatina. Al dinar hi han assistit també la segona tinent d’alcalde, Sònia Recasens, el president del Grup municipal d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, el President de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, i Verònica Rodríguez, directora de Marketing de Turisme de Barcelona.

L’alcalde ha explicat durant el dinar que “Miami és un molt bon origen de viatges cap a Barcelona” perquè hi ha poques ciutats dels EEUU amb vols directes, una d’elles és Miami, i també pels creuers. Florida i el Carib tenen els tres ports més importants del món, i hi ha una gran tradició per a fer creuers. Barcelona és el primer port, després d’aquests tres, i per tant és una destinació natural pels clientes de la costa oest. Un cop han fet els creuers de la zona de Florida, comencen a conèixer el mediterrani, amb Barcelona com a port base.

 

L’alcalde ha explicat als turoperadors perquè Barcelona, capital de Catalunya, “és una bona opció per als turistes nord-americans” i també que “la col·laboració entre Miami i els actius de Barcelona és una suma guanyadora”. Els Estats Units s’han convertit en un dels principals orígens dels turistes internacionals a Barcelona. Trias ha explicat que hi ha moltes raons per visitar Barcelona, una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. Una ciutat amb una economia diversificada i oberta al món, amb els sectors tradicionals, però que ha fet una aposta per sectors econòmics estratègics de futur, com la tecnologia mòbil.

A Barcelona, ha explicat Trias, el turisme és vital i ha animat als presents a visitar la nostra ciutat, “estic convençut que els turistes dels Estats Units, interessats tan en l’esport, la cultura o la natura, trobaran a Barcelona i Catalunya, tots els elements per a unes vacances meravelloses, amb opcions molt atractives i exclusives, vinculades a la gastronomia, l’arquitectura i l’urbanisme o els esports”.

 

Reunió amb l’alcalde de Miami Beach

Tot seguit l’alcalde s’ha reunit amb Philip Levine, alcalde de Miami Beach, i amb Jonathan Breene, fundador i conseller celegat de la cadena hotelera THE SETAI GROUP. L’alcalde de Miami Beach, Philip Levine, és un empresari del sector del turisme de creuers. Actualment, és director general de Philip Royal Media Partners, soci exclusiu de Royal Caribbean Cruises.

El grup hoteler Setai vol instal·lar-se a Barcelona i a les Illes Balears, i aquesta reunió ha servit com a primera presa de contacte per tal d’exposar la consolidació de Barcelona a destí turístic de primer nivell i el lideratge de la ciutat pel que fa a la competitivitat turística. Trias ha exposat a la reunió que Barcelona aposta pel turisme de qualitat. La capital catalana és la quarta ciutat europea en nombre de visitants estrangers, només per darrere de Londres, París i Roma. L’any passat vam rebre 7,5 milions de visitants, 2,6 milions de creueristes i 16,4 milions de pernoctacions hoteleres. Barcelona és la ciutat del món que ha rebut més congressistes en els últims 5 anys: 519.000 congressistes, per davant de Viena.

Miami Beach és una ciutat turística costanera al comtat de Miami-Dade, Florida, Estats Units. Va ser constituïda el 26 de març de 1915. El municipi es troba en una sèrie d’illes naturals i artificials entre l’Oceà Atlàntic i la Badia de Biscayne. El barri de South Beach, que forma part de Miami Beach, juntament amb el centre de Miami i el port, formen col·lectivament el centre econòmic del sud de la Florida. En el cens de 2010, la ciutat tenia una població total de 87.779.

El districte Art Deco és la major col·lecció d’arquitectura Art Deco en el món i consta de centenars d’hotels, apartaments i altres estructures erigits entre 1923 i 1943.

Per la seva banda, avui la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha mantingut una reunió amb dirigents de l’Aeroport de Miami. La trobada ha servit per impulsar les rutes aèries entre les dues ciutats i establir una relació directa amb un aeroport estratègic als Estats Units, tant pel que fa a nombre de viatgers com per la seva ubicació clau per les escales al Carib, Amèrica Central i Amèrica del Sud.

A més, Recasens ha visitat la seu a Miami de l’empresa catalana AREAS, líder mundial en restauració i establiments de serveis, per tal de conèixer de primera mà el seu cas d’èxit en la implantació i creixement als Estats Units, on gestiona 157 establiments en aeroports, autopistes i centres comercials.





Paraules clau

Alcalde Trias/ miami/ Viatge institucional 2014 EUA/Amèrica Llatina/