Sarrià-Sant Gervasi dóna el nom de Jardins de Salvador Escamilla i plaça dels Pins de Vallvidrera a dos espais del districte : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi dóna el nom de Jardins de Salvador Escamilla i plaça dels Pins de Vallvidrera a dos espais del districte

03/04/2014



Temps estimat de lectura: 8 minuts

Sarrià-Sant Gervasi ha aprovat posar a dos espais al districte el nom de jardins de Salvador Escamilla i plaça dels Pins de Vallvidrera. Amb aquest tràmit es donarà nom als dos espais situats entre el carrer de l’Hort de la Vila i la Mare de Déu de Núria, i el canvi de nom de la plaça de els Basses d’en Barral.

 La nomenclatura d’aquests dos espais s’ha aprovat al plenari de districte del mes de març i compta ja amb l’aprovació prèvia de la Ponència del Nomenclàtor de la ciutat.

Els Jardins de Salvador Escamilla seran la zona enjardinada situada entre els carrers de l’Hort de la Vila i la Mare de Déu de Núria, en memòria de salvador Escamilla, locutor de ràdio, presentador de televisió, cantant i actor de teatre, que va morir el 2008 i va néixer al barri de Sarrià el 1931. Aquest comunicador va treballar en nombrosos mitjans audiovisuals durant la seva carrera. A partir del 1964, des del programa Radioscope a Ràdio Barcelona, es va convertir en promotor de la nova cançó catalana.

Escamilla va rebre diversos reconeixements durant la seva llarga trajectòria professional, com el Premi Ondas el 1968, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 19943 o la Medalla d’Honor de Barcelona, el 2004.

 D’alta banda, la zona enjardinada situada a la confluència entre el camí de la Sant creu d’Olorda Vell i el carrer Ginestera, amb el nom actual de plaça de les Basses d’en Barral, passarà a dir-se plaça dels Pins de Vallvidrera.





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/