Xavier Trias felicita Jaume Collboni per la seva victòria a les primàries del PSC i li recorda que ser alternativa exigeix col·laborar en fer avançar la ciutat : Servei de Premsa

Xavier Trias felicita Jaume Collboni per la seva victòria a les primàries del PSC i li recorda que ser alternativa exigeix col·laborar en fer avançar la ciutat

06/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha felicitat avui Jaume Collboni per la seva victòria a les eleccions primàries que ha organitzat el PSC de Barcelona i li ha recordat que ser alternativa exigeix col·laborar en fer avançar la ciutat. Al final de la seva segona jornada a Medellín, en el marc del viatge que el porta aquests dies de viatge oficial a Miami, Colòmbia i Brasil, l’Alcalde ha atès les preguntes que sobre l’actualitat li han fet els periodistes catalans que l’acompanyen.

En relació a les primàries del PSC de Barcelona que s’han resolt aquest dissabte, Xavier Trias ha volgut, “primer de tot, felicitar Jaume Collboni, ha guanyat, i que tingui molta sort”; i tot seguit ha afegit “i li desitjo que li vagi molt bé, que critiqui el que li sembli que ha de criticar, però ser alternativa i construir-la també exigeix col·laboració en fer avançar la ciutat; és el que sempre he cregut, i el que jo vaig practicar quan vaig ser a l’oposició”. Preguntat per si esperava que ara canvies alguna cosa de la relació amb el PSC, Trias ha dit que “no ho sé, veurem. Ara el que hi haurà és algú que mani”. L’Alcalde Trias ha exposat que sempre havia cregut “que guanyaria en Jaume Collboni, i finalment ha sigut així, i és que crec que és molt difícil que no guanyi unes primàries l’aparell del partit”.

Inquirit amb insistència perquè valorés el procés de primàries que han engegat els socialistes, Xavier Trias ha indicat que “tenia una opinió crítica de com s’ha fet aquest procés, però avui toca oferir col·laboració i felicitar a qui ha guanyat. Malgrat tot ens hem d’entendre. Podem tenir opinions diferents, però hi ha coses bàsiques per tirar endavant la ciutat en led que hem d’estar d’acord”. Xavier Trias ha explicat que amb tota seguretat es reunirà pròximament amb Jaume Collboni, “i veurem quin grau de col·laboració podem tenir”. I sobre Jordi Martí, Trias ha explicat que “és una persona sèria, amb un gran coneixement de la cultura de la ciutat, però li ha tocat viure uns moments difícils, perquè ho tens tot molt malament si els teus no et donen suport”.

Xavier Trias també ha valorat el referèndum que ha organitzat el FC Barcelona per conèixer el suport dels seus socis al projecte de l’Espai Barça. “Era previsible que guanyés el sí; el soci està majoritàriament a favor. És veritat que no veig molta eufòria, però que 37.000 persones vagin a votar és un suport important, que no es dóna en altres casos”. Trias ha evitat explicar quin hagués estat el seu vot: “tot i que no és cap secret, crec que com a Alcalde no em pertoca dir que hagués votat; ara el que toca es veure com podem ajudar al Barça a tirar endavant el seu projecte. Tenim l’obligació de fer-ho; ho fem amb tots els clubs de la ciutat. Des de l’Ajuntament es va ajudar l’Espanyol; també vam ajudar a l’anterior junta directiva. Ara, el projecte de la directiva actual sembla que pugui donar una major satisfacció als veïns, i això està molt bé”.

Preguntat sobre els requeriments i exigències que l’Ajuntament posarà al club, Trias ha demanat “esperar a conèixer quines seran les necessitats i plantejaments del Barça, veurem; el projecte és molt millor pels veïns perquè el Barça avui és una barrera, superar-la serà positiu pel barri. No els deixarem fer tonteries, però esperem a veure que plantegen”. “No siguem crítics abans de començar, el plantejament inicial és seriòs i positiu, i ho pot ser a favor de la ciutat”, ha conclòs l’Alcalde Trias.

Finalment, els periodistes també han preguntat Trias per la proposta de l’Assemblea Nacional de Catalunya d’organitzar pel pròxim 11 de setembre una gran manifestació a la Diagonal i la Gran Via en forma de ve baixa. “Ja ho vam fer el 2012 amb la manifestació del Passeig de Gràcia; i el 2013 amb la cadena humana que va travessar la ciutat i que semblava més dificil. Ara de nou ho farem ben fet, i posarem les eines que siguin necessàries per a que aquest acte es faci de manera correcta i en positiu”.





Paraules clau

Alcalde Trias/