Barcelona i Medellín signen una aliança estratègica per intensificar les relacions en atracció d’empreses, l’intercanvi de talent i els seminaris d’inversió : Servei de Premsa

Barcelona i Medellín signen una aliança estratègica per intensificar les relacions en atracció d’empreses, l’intercanvi de talent i els seminaris d’inversió

09/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les ciutats de Barcelona i Medellín van signar dimarts a la tarda, en la darrera jornada de treball a la ciutat colombiana de la delegació barcelonina que ha encapçalat l’Alcalde Xavier Trias, una aliança estratègica per intensificar les relacions en atracció d’empreses, l’intercanvi de talent, els seminaris d’inversió i les jornades de contacte empresarial, entre altres. Trias i l’Alcalde de Medellín, Aníbal Gaviria, han acordat ampliar els acords de col·laboració entre les dues ciutats i han emplaçat Barcelona Activa i la seva homòloga a la capital antioquenya, Corporación Ruta N, a dirigir i executar les accions per créixer juntes i generar riquesa.

 

Xavier Trias va signar dimarts, 8 d’abril, una addenda en matèria econòmica a l’acord de col·laboració que tenen Medellín i Barcelona des del mes d’abril de 2013, i que té una vigència fins l’abril de 2017, amb l’objectiu de reforçar els llaços institucionals entre ambdues ciutats. Ara, amb l’ampliació de l’acord, es pretén intensificar les relacions econòmiques i permetre a les empreses dels respectius mercats beneficiar-se d’aquest marc de col·laboració.

Amb la delegació de l’Ajuntament de Barcelona, que encapçala l’alcalde, han viatjat una trentena d’empreses catalanes, amb l’objectiu d’establir acords i aprofitar noves oportunitats de negoci. De fet, la signatura de l’acord ha tingut lloc en el marc de les jornades “Barcelona & Medellín Growth Alliance”, que ha inaugurat la Tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i on durant tot el dia s’ha debatut sobre els models de creixement d’ambdues ciutats i sobre els sectors estratègics sobre el qual es pot basar aquest creixement: tecnologies urbanes, la salut, la producció digital i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Durant el dia a la seu de Ruta N s´han reproduït diferents taules de treball i espais d’intercanvi i networking entre empreses catalanes i colombianes. Per part catalana, han participat representants de, entre altres, entitats i empreses com Smart City Expo, Roca Salvatella, Biocat, BDigital, Imagine, CTecno o Esteyco. Fins a 12 empreses de Colòmbia han expressat la seva voluntat d’implantar-se a Barcelona, i s’han interessat pels programes d’aterratge empresarial que impulsa Barcelona Activa. Són empreses molt diferents, que abasten sectors com el de l’assessorament i serveis a empreses tecnològiques, la consultoria en empreses en fase d’acceleració i expansió; simuladors tecnològics per a la formació laboral; fabricants d’aparells de videoconferències; producció audiovisual i de continguts digitals, entre moltes altres. Són totes empreses ja consolidades a Colòmbia, i que ara busquen entrar a Europa i servir al Nord d’Àfrica, amb més proximitat des de Barcelona, i accedir també al mercat asiàtic gràcies a la situació geoestratègica que ocupa la capital catalana.

Ruta N Medellín és un ambiciós projecte de desenvolupament d’un districte de la Innovació i dels negocis a la zona nord de la ciutat de Medellín. L’impulsa l’alcaldia de Medellín. Barcelona Activa hi va establir el 2012 un conveni de col·laboració per transferir el model del Districte 22@ Barcelona. El projecte a la ciutat colombiana suposarà la construcció d’un milió de metres quadrats en un horitzó temporal de 10 anys.

L’acord amb Ruta representa per a Barcelona una manera d’internacionalitzar l’estratègia “Barcelona Creixement”, amb la qual l’Ajuntament va convidar als principals agents econòmics de la ciutat a treballar conjuntament per la recerca de mesures concretes que permetessin reactivar l’economia local.





Paraules clau

Viatge institucional 2014 EUA/Amèrica Llatina/