Premi d’Honor de la Vila de Gràcia per a Ricard Estruch, president de la Fundació Festa Major de Gràcia : Servei de Premsa

Premi d’Honor de la Vila de Gràcia per a Ricard Estruch, president de la Fundació Festa Major de Gràcia

09/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ricard Estruch, president sortint de la Fundació Festa Major de Gràcia, ha rebut avui, de mans de la regidora de Gràcia, Maite Fandos, el guardó dels Premis Vila de Gràcia en la categoria Premi d’Honor, en reconeixement de la feina feta en favor de la cultura popular i en la Festa Major de Gràcia.

Durant l’acte, Fandos ha destacat el compromís d’Estruch, que, al seu parer, “va més enllà de la organització de la pròpia Festa Major, ja que en Ricard sempre ha estat un patriota de cap a peus, a més d’una persona profundament compromesa amb els valors que sempre ens han caracteritzat els graciencs i gracienques”.

L’acte s’ha celebrat avui a la sala de plens del districte de Gràcia, i ha estat conduït per la periodista Gemma Ruiz. L’esdeveniment té lloc cada any en reconeixement a l’esforç d’un gran nombre de persones, entitats i institucions que treballen per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Gràcia i, també, per al conjunt de la societat.

En l’edició d’enguany també s’ha premiat l’Esbart Comtal, Bastoners de Barcelona, que celebren els seus 50 anys d’història, a qui el jurat ha valorat la seva aportació a la recerca i la documentació de la cultura popular. Així mateix, s’ha entregat pel premi a la millor acció den defensa de la sostenibilitat i el medi ambient a l’Escola Montseny, pel seu projecte escolar centrat en el coneixement de la natura.

L’Escola Lexia, per la seva banda, ha rebut el premi a la millor iniciativa pedagògica esportiva i d’educació reglada i no reglada per “l’encert de l’ús de la formació en temes esportius amb nois i noies amb necessitats educatives especials, per a potenciar l’autonomia, la responsabilitat i totes les eines necessàries per inserta-se en el món social i laboral”.

El premi a la millor iniciativa solidària de Gràcia ha recaigut en 1001 Dents, la iniciativa de Dentistes sobre Rodes, una organització sense ànim de lucra que atén persones sense recursos i en risc d’exclusió social.

Així mateix, el Restaurant Casajuana, un espai emblemàtic de referència del barri del Camp de’n Grassot, ha estat premiat en la categoria d’establiment o projecte comercial, “per mantenir l’esperit del comerç tradicional del barri”, segons el veredicte del jurat.

Han estat Premi Vila de Gràcia, també, els Castellers de la Vila de Gràcia (millor iniciativa en defensa de les llibertats nacionals); Eloi Babiano i Josep Maria Contel (millor tasca de recerca o divulgació històrica en defensa de la recuperació de la memòria col·lectiva), i la Revista Or i Flama (premi a la millor actuació comunicativa d’actualitat de Gràcia).

Enguany, el jurat ha estat composat per la regidora de Gràcia, Maite Fandos; la presidenta del consell del districte, Isabel Ribas; la periodista Gemma Ruiz; Eugeni Rodoreda –conseller  de Cultura i Participació, i de Sostenibilitat i Medi Ambient del Districte de Gràcia–; Matilde Climent, medalla d’honor de Barcelona 2013; Ramon Botet, president del G-6;  Beatriz Rosal, directora del Col·legi Josep M. Jujol;  Anna Tabuenca, titular del Punt verd Tabuenca;  Guillem Roma, president de la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia; Victòria Ibars, propietària de la botiga “Victòria Ibars” i premi “Millor botiga del món 2013”;  i Encarnita Rodríguez, presidenta de l’Obra Social i Sanitària Cor de Maria. José M. Raya, director de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Gràcia, ha actuat com a secretari del jurat.

 

Veure nota adjunta en format PDF

 

 





Paraules clau

Gràcia/