El Catàleg d’Activitats Antirumors 2014 amplia formats i propostes per a arribar a més públic i més especialitzat : Servei de Premsa

El Catàleg d’Activitats Antirumors 2014 amplia formats i propostes per a arribar a més públic i més especialitzat

10/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui s’ha presentat la tercera edició del nou Catàleg d’Activitats Antirumors 2014, que impulsen conjuntament la direcció d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa BCN Antirumors, i que enguany recull 35 activitats lúdiques i formatives a entitats, equipaments o centres educatius de la ciutats que estiguin interessats a treballar en el foment de la convivència intercultural i el veïnatge del seu barri.

Aquestes activitats volen fomentar la reflexió, de manera lúdica i emprant diferents metodologies,  entorn dels rumors, prejudicis i estereotips que, vinculats a la diversitat cultural, dificulten la convivència a la ciutat. El Catàleg és una eina dinàmica i en continua transformació i millora que, amb la seva diversitat de formats, s’adequa de manera permanent a les necessitats i demandes dels diferents públics participants.

Així, per exemple, el nou Catàleg 2014 ofereix activitats dissenyades per a perfils d’edat i fins i tot per a perfils professionals, com les dirigides específicament al sector educatiu. I ho fa combinant tot tipus de formats: exposicions com “Rumors racistes”, audicions comentades com “Cantants musulmanes, femenines i singulars”, tallers de ràdio, fotografia o hip hop, i obres de teatre i titelles…

També introdueix quatre nous espectacles i formats, com  el teatrefòrum “Rizomes”, el taller de teatre “#HackejaelRumor”; el taller/debat “L’efecte Pigmalió. El poder de les expectatives”; i el taller/debat “Que no et posin de mal rumor!”

Les activitats tenen l’objectiu de difondre, de manera lúdica i alhora rigorosa, arguments, raonament i propostes de reflexió que convidin a tots els veïns i veïnes a treballar per una convivència en la diversitat, cohesionada i lliure de falsos rumors i estereotips.

Qualsevol entitat, servei, equipament o centre educatiu de la ciutat pot demanar gratuïtament alguna de les propostes del Catàleg, que arriba a la seva tercera edició com una eina consolidada, molt demandada i excel·lentment valorada. L’any passat, per exemple, un total de gairebé 4.000 persones van participar en les 88 activitats desenvolupades a diferents barris de la ciutat.

El Catàleg 2014 pot descarregar-se a : www.bcnantirumors.cat

 

La Xarxa BCN Antirumors distribuirà 25.000 punts de llibre amb missatges interculturals i antirumors durant la Diada de Sant Jordi

La Xarxa BCN Antirumors ha signat un acord de col·laboració amb el Gremi de Llibreters de Ctalunya i de la Confederació de Comerç de Catalunya perquè, durant aquesta propera Diada de Sant Jordi, 23 d’abril, totes les parades de llibres de la Rambla de Catalunya i Les Rambles distribueixin punts de llibre amb missatges interculturals i antirumors.

En total, se n’han editat 25.000, en tres models diferents, que difonen els valors positius de la diversitat cultural i desmunten falsos rumors al voltant dels comerços regentats per persones d’origen estranger. Els missatges inscrits són:

Tots tres punts de llibre comparteixen el lema “Barcelona, ciutat diversa, ciutat de convivència”

La distribució d’aquest material es farà en dos àmbits: al centre de la ciutat es donaran a les diferents paradetes de llibreries agremiades al Gremi de Llibreters de Catalunya (a l’entorn de 200). Aquest àmbit de distribució té l’objectiu de difondre, de manera generalista i aprofitant la festivitat cívica de Sant Jordi, els valors de la diversitat cultural com a part important de la identitat de la ciutat.

L’altre àmbit de distribució anirà a càrrec d’entitats de la Xarxa BCN Antirumors, que treballaran la distribució dels punts de llibre lligant-los més a la realitat específica del seu barri o districte. Un total del 24 barris de tots els districtes de la ciutat s’han sumat a aquesta campanya: així, per exemple, els punts estaran presents a la Rambla del Poble Nou; també a la Rambla del Raval, a les activitats de Sant Jordi d’una escola a la Guineueta, a la jornada d’intercanvi de llibres del Clot-Camp de l’Arpa, etc…

 





Paraules clau

antirumors/