Barcelona celebra diumenge la Cursa de Bombers : Servei de Premsa

Barcelona celebra diumenge la Cursa de Bombers

11/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La prova, que té un recorregut de 10 quilometres, ha batut un nou rècord de participació amb 27.000 inscrits
La ciutat de Barcelona acollirà aquest diumenge la Cursa de Bombers. La prova de 10 quilòmetres és una de les més apreciades pels barcelonins i les barcelonines que han exhaurit en pocs dies els 27.000 dorsals disponibles, amb un rècord de participació. El tret de sortida de la cursa es donarà a les 10 del matí a l’Avinguda del Marquès de l’Argentera.

La prova atlètica destaca, una vegada més, per la seva elevada participació femenina, i supera la mitjana de 25% de dones que solen córrer les curses populars a Barcelona. I és que a l’edició 2014 al voltant d’un 40% de les persones inscrites són dones.

D’altra banda, hi destaca la participació de corredors i corredores professionals que competiran al costat de milers d’atletes populars. Es tracta, entre d’altres, d’Adel Mechaal, subcampió d’Espanya de pista coberta en 1.500 metres; l’habitual a la Cursa de Bombers, la tarragonina Natalia Rodríguez, bronze al mundial de Daegu (2011) i a l’europeu de Barcelona (2010) en 1.500 metres i plata als campionats del món de pista coberta (Doha 2010) i d’Europa (Torí 2009); Lídia Rodríguez, que acumula un llarg palmarès entre campionats de Catalunya, Espanya i internacionals, tant en pista a l’aire lliure com en camp a través; i Angel Ronco, campió d’Espanya promesa de cros. També hi destaca la participació de la waterpolista Anni Espar, millor jugadora europea de 2012, campiona del món a Trieste 2011 i Barcelona 2013, i subcampiona olímpica a Londres 2012, que estarà també a la línia de sortida.

La prova sortirà de l’avinguda Marquès de l’Argentera, a l’altura de Pla de Palau, a les 10.00 hores, des d’on farà un recorregut que passarà per davant de mar (passeig d’Isabel II, passeig de Colom, Portal de la Pau, passeig de Josep Carner i plaça Drassanes), continuarà per l’Eixample per l’avinguda Paral•lel, Gran Via de les Corts Catalanes, fins a plaça Tetuan, i baixarà novament fins a la meta, situada al mateix punt que la sortida, per passeig de Sant Joan, ronda de Sant Pere, plaça d’Urquinaona, Via Laietana i passeig d’Isabel II.

La Guàrdia Urbana de Barcelona efectuarà els desviaments de trànsit corresponents per tal de garantir la fluïdesa viària i minimitzar les afectacions viàries durant el recorregut. Amb motiu de la celebració de la prova diverses línies d’autobús podrien veure alterat o limitat el seu recorregut. Per aquesta raó, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús del metro en aquells desplaçaments a l’entorn dels llocs per on transcorrerà la competició.





Paraules clau

bombers/ cursa/