Les Corts i Sants-Montjuïc remodelaran la plaça del Centre amb un projecte que recull les aportacions veïnals : Servei de Premsa

Les Corts i Sants-Montjuïc remodelaran la plaça del Centre amb un projecte que recull les aportacions veïnals

20/04/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les Corts i Sants-Montjuïc han tancat el procés participatiu per a la remodelació de la plaça del Centre, on s’han recollit les aportacions veïnals per fer la reurbanització d’aquesta plaça compartida entre els dos districtes. El projecte contempla actuar de manera integral, tant a la banda les Corts com a la banda Sants-Montjuïc, i ampliar-ne l’espai ocupat actualment per aquesta plaça, de manera que es millora la connectivitat i la interrelació entre els barris de les Corts i Sants, especialment en l’àmbit d’influència de l’eix comercial compartit pels dos districtes.

El projecte de reforma de la plaça del Centre es troba ara en fase de redacció, i es preveu tancar a l’estiu, de manera que es podrien iniciar les obres l’últim trimestre de 2014, amb una durada prevista de sis mesos i un pressupost estimat d1’9 milions.

 

Millorar el concepte de plaça, integrada i smart

En el projecte final de reforma de la plaça del Centre, s’ampliarà la zona de jocs infantils, que tindrà més superfície i més unitats de jocs infantils marcats per edats, a més de canviar el sauló actual per cautxú.

Pel que fa a la vegetació, recollint les aportacions veïnals, s’instal·laran 4 parterres més grans, en lloc dels sis inicials, amb elements vegetals baixos i plantes entapissants. A més, s’han ampliat els guals de cada part de la plaça en 1’20 metres, i s’ha recollit la demanda dels veïns de col·locar una font més perquè hi hagi una a cada part de la plaça, i col·locar-la lligada a la zona de jocs infantils.

S’amplien els dos passos de vianants a 7 metres d’amplada cada un, per millorar la connexió nord/sud entre els dos districtes i incrementar la percepció de plaça. També s’endreçaran tots els elements urbans existents (floristeria, quiosc, vetlladors…) i es renovarà les sortides de renovació d’aire del metro i s’instal·laran baranes de vidre a l’accés al metro.

En el projecte també es preveu instal·lar elements smart a la plaça, a més de la renovació de tot l’enllumenat, amb fanals que segueixen els criteris del pla director d’il·luminació, amb leds de llum blanca i més il·luminació dels espais d’estada per a vianants. Es manté l’accés als pàrquings particulars, generant un espai de pas a velocitat reduïda, a tocar de façanes i a més, s’ha obert la possibilitat de convocar concurs per generar un element escultòric que doni personalitat a la plaça.





Paraules clau

Les Corts/ Sants-Montjuic/