Audiència pública escolar al districte de Les Corts : Servei de Premsa

Audiència pública escolar al districte de Les Corts

23/04/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dijous, 24 d’abril, a les 10 h, (Districte de Les Corts, Plaça Comas), el regidor del districte, Antoni Vives, presideix la segona audiència pública escolar als nois i noies del Districte de Les Corts. Durant aquest curs escolar 150 alumnes de les escoles Lavínia, Sant Ramon Nonat i Santa Teresa de Lisieux, han treballat entorn a la idea Barcelona educadora i inclusiva, tothom és ciutat i ciutadania i presentaran en un Manifest les seves idees, reflexions i propostes de millora entorn a l’exclusió i la inclusió social

Durant el curs 2013-2014, la II Audiència Pública als nois i noies del districte de les Corts han reflexionat i opinat sobre un tema tan important com és l’exclusió social i han fet un seguit de propostes entorns als drets i deures de totes les persones. Entre les mesures que proposen per a reduir l’exclusió al districte proposen a l’Ajuntament que:

· Continuï oferint activitats gratuïtes als casals de gent gran, als casals de joves i als centres cívics: obres de teatre, concerts, ball, jocs de taula, etc.

· Dugui a terme campanyes per fer conèixer les situacions d’exclusió que es pateixen i

conscienciar la gent dels problemes existents al districte, sobretot dels que afecten més els infants.

· Col·labori amb entitats i amb persones rellevants del món del futbol, del teatre o del cinema per a captar l’atenció de la gent sobre el problema de l’exclusió social.

· Continuï promovent l’educació sexual per als adolescents i creï llocs on aquests puguin parlar i ser escoltats i aconsellats.

· Promogui la igualtat d’oportunitats i la participació dels infants i adolescents.

· Doni suport a les entitats i associacions que lluiten per defensar els drets dels infants.

· Organitzi xerrades informatives als centres cívics i als casals per a fer conèixer possibles solucions a problemes actuals.

· Fomenti trobades setmanals de persones aturades per tal de donar-los Feines esporàdiques i crear xarxa entre aquestes persones. Alguns exemples de feina podrien ser: fer recorreguts per la ciutat amb turistes, acollir immigrants o persones que ho necessitin a casa o fer suport a persones malaltes o amb alguna discapacitat.

· Es facin exposicions als centres educatius per a sensibilitzar sobre els problemes actuals.

· Creï un programa per a fomentar que les persones que tenen habitacions o pisos buits hi acullin persones que necessiten un lloc per viure.

· Treballi perquè les persones amb més recursos econòmics col·laborin a millorar la situació de la gent que no té diners.

· Creï un mecanisme per a lluitar contra el malbaratament alimentari i que els establiments amb excedent de menjar el puguin fer arribar a les xarxes d’aliments o a gent necessitada.

. Adaptar els centres esportius per tal que les persones amb alguna discapacitat puguin practicar esport i relacionar se amb gent que es trobin en la mateixa situación i també amb persones sense cap discapacitat.

· Pensem que les institucions haurien de prioritzar les inversions en les persones (educació, salut, treball…) i vetllar perquè tots els ciutadans puguin gaudir dels seus drets.

Paral·lelament, els nois i noies dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sarrià-Sant Gervasi també han treballat aquests valors entorn a l’exclusió social. A part de les audiències de districte, també es celebra des de fa ja 19 anys una audiència de ciutat, on hi participen centres de diferents barris i districtes de Barcelona i on assisteixen representants dels diferents districtes per a presentar la feina feta a l’alcalde.

 

 

 

 





Paraules clau

Les Corts/