Barcelona estrena la primera cruïlla intel·ligent de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona estrena la primera cruïlla intel·ligent de la ciutat

08/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de les Corts ha instal·lat un sistema intel·ligent de gestió a la cruïlla de Gran Via de Carles III amb la Travessera de les Corts, que de manera automàtica i sense cap intervenció externa regula els fluxos de vianants i vehicles adaptant-se a la situació i prioritzant-ne els moviments en funció de la demanda.

Es tracta de la primera cruïlla intel·ligent de la ciutat, que incorpora una solució smart a la cruïlla estàndard semaforitzada de manera tradicional.

 

Sensors per gestionar el trànsit i millorar la seguretat viària

Per conèixer en tot moment l’estat del trànsit de la cruïlla s’han col·locat 21 sensors als carrils de circulació, que detecten si tenen un vehicle a sobre.

Aquests sensors ubicats en calçada es comuniquen amb una estació de processament de dades i amb diferents repetidors, que permeten obtenir les dades suficients com per informar al regulador de trànsit sobre les decisions que cal prendre en cada moment, i així es pot incrementar l’eficiència del comportament de la cruïlla.

Aquest sistema, que modifica els temps de les fases semafòriques en base a la demanda de trànsit de cada moviment, proporciona una millora de seguretat viària, ja que es redueixen els temps d’espera en vermell per a vianants i vehicles.

La cruïlla està connectada al Centre de Gestió de Mobilitat, de forma que es garanteix la coherència en l’estratègia semafòrica amb les interseccions de l’entorn. L’avaluació del funcionament del sistema intel·ligent en aquesta cruïlla, determinarà si s’aplica el mateix sistema en altres interseccions complexes de la ciutat.

Aquesta cruïlla ha estat triada per ser la primera cruïlla smart perquè inclou una gran quantitat de moviments de trànsit tant de persones com de vehicles. Compta amb 7 passos de vianants i 16 grups semafòrics per fer la coordinació de tots els moviments (8 de vianants i 8 de vehicles).

Les obres han comptat amb un pressupost de 59.000 euros.

 

 





Paraules clau

cruïlla intel·ligent/ Les Corts/