Inauguració de les XIII Jornades del Projecte Educatiu de Ciutat Barcelona, amb una conferència a càrrec del psiquiatra Luis Rojas Marcos : Servei de Premsa

Inauguració de les XIII Jornades del Projecte Educatiu de Ciutat Barcelona, amb una conferència a càrrec del psiquiatra Luis Rojas Marcos

09/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns 12 de maig, a les 18.00 hores, a les Facultats de Filosofia i de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6), tindrà lloc la inauguració de les XIII Jornades del Projecte Educatiu Ciutat de Barcelona que, sota el títol “L’acompanyament en l’educació: factor d’èxit”, organitza l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. L’acte seràpresidit per Gerard Ardanuy, regidor d’Educació i Universitats, i comptarà amb la participació del professor de psiquiatria de la Universitat de Nova York, Luis Rojas Marcos, qui oferirà la conferència “Acompanyament educatiu a la ciutat: instrument per a l’èxit a la vida”, i també de Dolores Sánchez Aguilera, vicedegana de la Facultat d’Història i Geografia de la Universitat de Barcelona.

Luis Rojas Marcos (Sevilla, 1943) és llicenciat en Medecina per la Universitat de Sevilla i resideix des de fa anys a la ciutat de Nova York on es dedica a la medecina, la psiquiatria i la salut pública. A més d’escriure diferents articles d’opinió i llibres, dins del marc de la seva especialitat, ha desenvolupat càrrecs de màxima responsabilitat en matèria de salut pública a la ciutat de Nova York i, actualment, entre d’altres coses, és professor de psiquiatria de la Universitat d’aquesta ciutat; Chief Executive Officer de Physicians Affiliate Group of New York; membre de l’Acadèmia de Medecina de Nova York i membre de l’Associació Americana de Psiquiatria. L’any 2010 va rebre la Medalla d’Or de les Arts i les Lletres d’Espanya i l’any 2013, la Universitat Ramon Llull li va atorgar el títol de Doctor Honoris causa.

 

XIII Jornades del PECB: presentació d’experiències

Durant les XIII Jornades del PECB, que es desenvoluparan els dilluns 12 i dimarts 13 de maig (aquest dia en horari de matí i tarda) i que s’adrecen especialment a experts en educació, agents socioeducatius, entitats i associacions relacionades amb l’educació, es presentaran diferents experiències relacionades amb l’acompanyament educatiu com a factor d’èxit.

L’acte de presentació de les conclusions i de cloenda de les XIII Jornades del PECB tindrà lloc dimarts 13 de maig, a les 19:30 hores, a la seu de les Facultats de Filosofia i de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6), i serà presidit pel regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy. Les XIII Jornades del PECB es tancaran amb una actuació musical a càrrec del Grup Clams, músics per a la inclusió.

El Projecte Educatiu Ciutat de Barcelona, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, és una plataforma de participació i treball que aplega agents educatius i socials de diversos àmbits de la ciutat i de diferents espais d’intervenció socioeducativa. Actualment, el PECB compta amb la col·laboració d’unes 285 entitats que formen part del Pla d’Acció del PECB 2012-15.





Paraules clau

Luis Rojas Marcos/