L’Ajuntament de Barcelona reconeix l’aportació de David Moner a la capitalitat esportiva de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona reconeix l’aportació de David Moner a la capitalitat esportiva de la ciutat

09/05/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, per unanimitat de tots els grups, l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a David Moner i Codina, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, i Creu de Sant Jordi, per la seva contribució a la capitalitat esportiva de la ciutat.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat el llegat “intangible i vital” d’una persona que resulta “imprescindible per entendre l’esport d’avui en dia a Catalunya, especialment des que al 1996 va ser escollit President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC)”. Des del gener del 1997, quan va prendre possessió del càrrec, el continua exercint en l’actualitat amb 68 federacions esportives integrades.

David Moner va començar la seva carrera esportiva com a nedador i jugador de waterpolo del Club Natació Banyoles, així com a entrenador en el mateix club i com a jugador de rugbi a les files del Barcelona Universitari Club (BUC).

L’inici de la seva etapa com a directiu va ser l’any 1957 com a vocal de la Federació Catalana de Rem. Després va exercir un gran ventall de càrrecs i de responsabilitats en aquesta Federació, on va ser vicepresident i president; també a la Federació Catalana de Natació on va ser-ne el president en dues ocasions; a la Federació Espanyola d’esquí Nàutic, d’on en va ser fundador; al saló Nàutic Internacional del qual en va ser vocal, i a la Federació Espanyola de Rem, d’on en va ser vicepresident.

Fandos ha recordat que Moner va aconseguir que l’Estany de Banyoles s’ampliés 170m més del previst per convertir-lo en Camp de Regates homologat internacionalment, el primer a tot l’Estat. La regata inaugural va ser la famosa i històrica contesa Oxford contra Cambridge.

“Un altre dels exemples que caracteritzen la seva trajectòria, ha estat l’aposta por la bona gestió i professionalitat de l’esport; com quan va apostar per una nova seu de la Federació Catalana de Natació que ara, amb el pas del temps, s’ha vist com la seu del carrer Diputació amb Balmes ha esdevingut un espai de referència i un element indispensable pel desenvolupament de la natació al nostre país”, ha subratllat Fandos.

La tinent d’alcalde també ha destacat que la UFEC, amb la presidència d’en David Moner, “ha crescut en tots els sentits i el seu paper en la complexitat de la xarxa esportiva federada a Catalunya ha estat clau i cabdal durant tots els anys en què l’esport català ha assolit gestes impensables fa unes dècades”. “La seva tasca com a dirigent esportiu ha permès que ens regalés tota la seva saviesa i experiència professional per fer un esport català més competent, més coordinat i, en definitiva, més fort i perdurable”. Fandos ha conclòs que “sobre tot Moner és una persona a la que tots els seus col•laboradors admiren, aprecien i lloen, perquè és un home molt estimat al món de l’esport”.

Paraules clau

esport/