Mercè Homs assisteix al lliurament dels premis dels XXIV Jocs Florals del Raval : Servei de Premsa

Mercè Homs assisteix al lliurament dels premis dels XXIV Jocs Florals del Raval

09/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge, 11 de maig a les 11:00 hores (Museu Marítim, av. de les Drassanes s/n) la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, assisteix al lliurament de premis dels XXIV Jocs Florals del Raval.

A punt de complir les noces de plata, aquest certamen és tota una tradició cultural al barri, que ha arrelat amb molta força amb el pas dels anys. Organitzat per l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer de la Cera i l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, atorgarà diversos guardons. Els treballs presentats, tant en prosa com en vers, i amb temàtica lliure, havien de ser inèdits.

L’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer de la Cera és una associació sense ànim de lucre que lluita per incrementar el benestar de les persones i per demostrar que el Raval és un “barri viu amb amors i desamors, amb alegries i penes, però amb la unió de tots es pot lluitar en favor de la nostra cultura i tradicions”. De fet, la seva tasca ha estat reconeguda amb la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, l’any 2012. Els Jocs Florals del Raval, a més, compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Museu Marítim de la ciutat.

Celebrats de forma ininterrompuda des de la seva instauració, al març de l’any 1990, cerquen donar a conèixer aquelles creacions literàries que exaltin els valors de l’humanisme i la convivència. Aquella primera edició –impulsada per Jordi Vidal, Joan Magich, Enric Mena i Gemma Mena- va començar com una petita juguesca on només podien participar els socis i membres de l’entitat. En la segona edició dels Jocs Florals del Raval, l’impacte entre les diferents entitats del barri ja va ser major i es va aconseguir que la Societat La Barcarola (avui desapareguda) cedís el seu petit auditori –al carrer Aurora- per donar els premis i fer la posterior festa de celebració. Així va ser durant 4 anys. La popularitat del guardó va augmentar tant que aquella sala va quedar petita i la celebració va haver de traslladar-se a la Sala Raval del teatre del Centre Cultural de la Parròquia del Carme del Raval (avui conegut com a Teatre del Raval). La novena edició va patir alguns problemes de desencantament que van originar un trasllat, momentani, a la Casa del Mar, al Poble Sec. Fora del barri i del districte. L’any següent, però, ja van tornar al barri. Des d’aleshores i fins el 2004 van recórrer la Casa de la Misericòrdia (carrer d’Elisabets), el Centre Aragonés (carrer Joaquín Costa) i l’Escola Milà i Fontanals (carrer dels Àngels). Des de l’edició XVI, celebrada l’any 2005, els Jocs Florals del Raval tenen lloc al Museu Marítim.

 

 





Paraules clau

raval/