L’alcalde Trias remarca la importància d’apostar per la recerca i la innovació per progressar com a societat : Servei de Premsa

L’alcalde Trias remarca la importància d’apostar per la recerca i la innovació per progressar com a societat

12/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta nit a la cerimònia de lliurament i sopar benèfic de la sisena edició de la beca FERO. L’acte ha estat presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i hi han assistit, entre d’altres, Boi Ruiz, conseller de Sanitat; Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat; Josep Baselga, president de la Fundació Fero membres del seu el patronat; i representants del món de la investigació, de la medicina i del sector empresarial. La Fundació FERO convoca anualment la Beca FERO en investigació oncològica traslacional, amb l’objectiu de promoure la investigació oncològica. La guanyadora de la 6a Beca FERO, d’entre 45 candidatures, ha estat la doctora Sandra Peiró, investigadora de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques per impulsar el projecte “Dinàmica de la cromatina durant la progressió tumoral”.

Davant dels 755 assistents, l’alcalde ha destacat que iniciatives consolidades i de gran valor com la Beca FERO, “són necessàries en temps difícils com els que vivim”. Trias ha afirmat que “tenim professionals de primera fila i també equips que han de ser competitius en l’àrea de la recerca oncològica, i això ens omple de satisfacció però ens cal també la gent”.

L’alcalde ha subratllat que “l’oncologia ha sofert una revolució i comptem amb professionals que fan que aquells casos que semblaven impossibles siguin possibles”. Trias ha afegit que l’aposta per la recerca i la innovació com a part fonamental del nostre sistema productiu requereix la col·laboració público-privada, i ha felicitat la Fundació Fero per haver aconseguit unir la contribució del sector públic i la iniciativa de la societat civil amb un objectiu comú: l’impuls a la investigació oncològica per aconseguir algun dia la victòria contra el càncer, “aquest és un objectiu que requereix molta feina a mig i llarg termini”.

L’alcalde ha tingut paraules de reconeixement pel doctor Baselga, a qui ha felicitat per la seva recent elecció com a president de l’Associació Americana per a la Investigació del Càncer, per tot el que ha aconseguit amb la creació de la Fundació Fero.

L’alcalde ha acabat la seva intervenció agraint les aportacions dels presents al sopar que permetran equipar l’Edifici Cellex, centre de recerca oncològica, perquè esdevingui “un dels millors centres d’investigació oncològica del món”.





Paraules clau

innovació/ oncologia/ recerca/