Xavier Trias: “Fomentem l’habitatge assequible i la rehabilitació d’edificis amb l’objectiu final de lluitar contra les desigualtats socials” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Fomentem l’habitatge assequible i la rehabilitació d’edificis amb l’objectiu final de lluitar contra les desigualtats socials”

13/05/2014Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest tarda al Saló de Cent l’acte de lliurament de les Medalles d’Or al mèrit cívic a l’Escola Superior d’edificació de Barcelona, en reconeixement a la seva trajectòria per aconseguir millorar els habitatges de la nostra ciutat i la qualitat de vida dels seus habitants. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, els tinents d’alcalde Sònia Recasens i Antoni Vives, que ha fet la glossa als guardonats; Enric Fossas, rector Mgfc. de la Universitat Politècnica de Catalunya; Francesc de Paula Jordana, director de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona, que ha recollit la Medalla.

L’alcalde ha afirmat que Barcelona és una ciutat referent en l’arquitectura, l’urbanisme i l’edificació perquè hi ha persones, institucions i centres de formació que hi aboquen molt d’esforç i dedicació, com l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona, que des de fa anys treballa per millorar la qualitat dels edificis i els habitatges de la ciutat.

Com ha dit Trias, una institució són les persones que la formen i darrera d’una institució de prestigi, com l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona, hi ha tot un equip de professors, alumnes, directius i tècnics que li donen vida, amb la feina ben feta, la constància, la il·lusió, la creativitat i la capacitat de proposar-vos reptes importants i superar-los amb èxit.

Com ha dit Trias Barcelona està en un moment de canvi, estem treballant per construir un nou model de ciutat per al segle XXI, una ciutat intel·ligent, que impulsi un nou model de creixement econòmic basat en la tecnologia, la innovació urbana i els serveis avançats. “No és un somni de futur”, ha dit afegint que ja es poden veure exemples reals d’aquesta transformació, com la reforma de la Plaça de les Glòries que serà un nou centre de la ciutat i d’àmbit metropolità. Un exemple clar de la nostra aposta per la sostenibilitat, l’urbanisme intel·ligent i la implicació ciutadana.

L’alcalde ha assenyalat que en aquest nou model de ciutat per al segle XXI, “l’habitatge és un dels temes més importants per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones”. Trias ha afirmat que l’habitatge és un dels principals factors de desigualtat social, i ha afegit que “la nostra política d’habitatge està destinada a lluitar contra aquestes desigualtats per això l’Ajuntament impulsa una política activa de foment de l’habitatge assequible i també per rehabilitar els edificis que ho necessiten”. “La ciutat”, ha dit, “té una llarga trajectòria en matèria de rehabilitació arquitectònica i un gran prestigi internacional en regeneració urbana”. Com ha assenyalat la rehabilitació d’edificis té un gran impacte social, econòmic i laboral, i també impacte en la millora del paisatge urbà i també de la sostenibilitat.

Finalment, Trias ha encoratjat els presents “a seguir implicant-se en els reptes que la ciutat té plantejats”.

Paraules clau

habitatge/ Medalles d’Or al mèrit cívic/