L’Ateneu de Fabricació de les Corts programa tallers per a nens i nenes a partir de 7 anys als Vailets Hacklab Day : Servei de Premsa

L’Ateneu de Fabricació de les Corts programa tallers per a nens i nenes a partir de 7 anys als Vailets Hacklab Day

15/05/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ateneu de Fabricació de les Corts acull per primer cop tallers per a nens i nenes en una activitat organitzada per la comunitat Vailets Hacklab i l’Ajuntament de Barcelona. El Vailets Hacklab Day és una jornada de divulgació tecnològica on els nens poden descobrir la programació i la robòtica a través de jocs i tallers lúdics.

L’esdeveniment forma part de l’Scratch Day, una iniciativa a nivell mundial per a la divulgació de Scratch, un llenguatge de programació creat pel Massachussets Institute of Technology (MIT) per tal d’introduir els conceptes bàsics del software als infants d’una manera divertida i entenedora.

La jornada tindrà lloc a l’Ateneu de Fabricació de Les Corts (c/Comtes de Bell-lloc, 194) el pròxim 17 de maig des de les 10 del matí fins les 7 del vespre. La inscripció és oberta i gratuïta i s’hi duran a terme activitats dirigits per a nens i nenes de totes les edats, com programació amb Scratch i AppInventor, robòtica amb Lego WeDo i Tinkerkit, impressió 3D, competicions de robots i vol de drons, entre altres.

Fabkids a l’estiu

Aquesta iniciativa és una de les primeres que es programaran per al públic infantil i juvenil, vinculada a l’Ateneu de Fabricació de les Corts i la xarxa d’ateneus de fabricació de la ciutat. A l’estiu, des de l’Ajuntament s’impulsa també el Casal d’Estiu Fab Kids, un casal de 5 dies del 2 al 8 de juliol, que ofereix als joves de 12 a 17 anys la possibilitat d’entrar en contacte amb una nova forma d’experimentar en la utilització d’eines i tecnologies i d’aprendre fent. El Fabkids ofereix la realització d’una sèrie de tallers centrats en la fabricació de petits robots, la construcció d’objectes quotidians, experiments interactius, impressió 3D i altres activitats lúdiques i educatives.

L’objectiu del Fabkids és educar mitjançant el joc i l’experimentació, afavorir la creativitat i proporcionar als joves eines i coneixements relacionats amb la fabricació digital.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la 10a conferència internacional de Fab Labs, Fab10Barcelona, que se celebrarà a Barcelona del 2 al 8 de juliol, la gran cita mundial sobre Fabricació Digital. Aquesta cita aplegarà al llarg d’una setmana a la comunitat internacional de Fab Labs composada per més de 250 laboratoris de fabricació digital procedents de 50 països de tots els continents, sota el lema “From Fab Labs to Fab Cities” i posant en valor la iniciativa de Barcelona com a primera ciutat que impulsa una xarxa pública d’ateneus de fabricació.

 

L’Ateneu de Fabricació de les Corts ofereix espais per a activitats programades

 

L’Ateneu de Fabricació de les Corts és el primer d’una xarxa d’equipaments de nova generació que volen oferir espais de creació i formació, vinculats a les noves tecnologies i en especial a la fabricació digital en 3D, i on els ciutadans esdevenen usuaris actius i protagonistes. Es tracta de crear espais de col·laboració públic-privada on ciutadans individuals però també entitats, organitzacions, universitats i empreses s’impliquin en un laboratori de creació digital, un taller equipat amb programari i màquines de fabricació que permetin a tota la comunitat convertir les seves idees i conceptes en productes físics i útils per a la societat.

En concret, l’Ateneu de Fabricació de les Corts té com a aspecte diferenciador i essencial que tots els dissenys i posteriors processos productius i de fabricació dels productes tenen en compte l’accessibilitat d’ús i la inclusió laboral o d’ocupació de totes les persones i col·lectius en risc d’exclusió social o laboral.

Fins al moment ha acollit activitats de formació, tallers interactius i altres activitats organitzades per entitats, universitat i empreses, i per primer cop enguany obre les portes com a sala d’estudi nocturna dins de la xarxa d’equipaments de la ciutat que ofereixen espais als estudiants per estudiar per als exàmens.

 

 





Paraules clau

Les Corts/ Vailets Hacklab Day/