Barcelona Activa reforça les polítiques d’ocupació en el districte de Sant Martí : Servei de Premsa

Barcelona Activa reforça les polítiques d’ocupació en el districte de Sant Martí

20/05/2014

Des de Barcelona Activa s’ha atès més de 5.400 persones de Sant Martí, durant el 2013, el que representa prop d’un 17% sobre el total de ciutadans de Barcelona que han passat pels diferents serveis de l’agència municipal. Pel que fa al perfil del participant del districte, la meitat té entre 30 i 44 anys i 3 de cada 10 són majors de 45. En relació al nivell d’estudis, la major part ha cursat formació secundària (38%) o universitària (46%).

Sant Martí és un dels districtes amb major incidència de l’atur amb més de 17.600 persones registrades a les oficines del SOC a finals d’any, el que representa el 15,2% del total de persones desocupades de la ciutat.

 

Barcelona Activa desplega serveis d’ocupació i emprenedoria al districte de Sant Martí

Barcelona Activa s’ha obert a la ciutat per estar més a prop de les persones, oferint un servei accessible i estable durant tot l’any i que dóna resposta a les necessitats reals dels ciutadans. En aquest sentit, es compta amb més de 50 punts d’assessorament en matèria d’ocupació, emprenedoria i competitivitat professional repartits pels 10 districtes de la ciutat que se sumen a la xarxa d’equipaments propis.

D’aquests, 8 estan distribuïts pel districte en aquells barris de Sant Martí on es concentra un major número d’aturats: La Verneda i la Pau, El Besòs i El Maresme, el Poblenou, Camp de l’Arpa del Clot i el Parc i la Llacuna del Poblenou. A més, la seu central de l’agència municipal està ubicada també a Sant Martí.

 

Atenció a mida per a la recerca de feina i nous programes per a col·lectius vulnerables

Gairebé una cinquena part (18%) de les persones ateses a través del servei d’ocupació municipal són de Sant Martí, un dels cinc districtes de la ciutat amb major incidència de l’atur (15,2%). D’aquestes, més de 2.000 persones han rebut assessorament personalitzat per definir un pla d’acció de recerca de feina o millora professional o bé han participat a les activitats formatives que es programen trimestralment. Són sessions de curta durada que serveixen, sobretot, per preparar les estratègies d’accés al mercat laboral, descobrir els sectors econòmics que ofereixen oportunitats a la ciutat o posar en pràctica les competències clau per a cada ocupació.

A més, durant el 2013, l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa- ha posat en marxa nous dispositius adreçats a col·lectius d’especial atenció.

  1. D’una banda, conjuntament amb la Regidoria d’Adolescència i Joventut, es va crear “Barcelona Treball Joves”, un nou servei d’orientació i recerca de feina per acompanyar als joves de 16 a 25 anys en l’accés al món laboral. De maig a desembre de 2013, es van atendre més de 300 joves de Sant Martí des del PIJ del districte, ubicat al Centre Cívic Besòs (Rambla Prim, 87), i el Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 (carrer Llacuna, 164).
  1. D’altra banda, en col·laboració amb l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, s’han dut a terme el PISL i el Proper. Dos programes d’orientació professional, recerca de feina i suport en la inserció laboral adreçats a persones aturades en risc d’exclusió social. El 15% dels participants atesos pertanyen al districte de Sant Martí que compta amb un punt d’atenció al Centre de formació d’adults La Pau (situat al carrer Pere Vergés, 1-3).

 

Emprendre, un projecte professional

Així mateix, la posada en marxa d’una empresa es converteix també en una sortida professional viable per a molta gent. Durant l’any passat, des del Centre per a la Iniciativa Emprenedora de Glòries (carrer Llacuna, 164) es van assessorar més de 300 projectes empresarials promoguts per persones del districte de Sant Martí, el que representa un 16% respecte al total d’emprenedors atesos de la ciutat.

 

Talent més competitiu

A través de la formació que s’imparteix al Cibernàrium (carrer Roc Boronat, 117), durant l’any passat, 1.600 persones del districte van adquirir competències tecnològiques per millorar la seva competitivitat professional i incrementar així les possibilitats d’inserció laboral. Es tracta d’activitats de capacitació tecnològica, de curta durada i estructurades segons àrees temàtiques o sectors professionals.

A més, a través del projecte “Antenes Cibernàrium”, a diferents biblioteques municipals s’imparteixen activitats d’iniciació o per millorar coneixements d’Internet i aprendre a utilitzar eines tecnològiques. Actualment, hi ha 10 antenes distribuïdes per la ciutat, de les quals a Sant Martí n’hi ha dues ubicades a la Biblioteca Camp de l’Arpa (carrer Indústria, 295) i la Biblioteca Poble Nou (carrer Joncar, 35).

Aquest any, s’ha dut a terme una remodelació de la metodologia i s’han actualitzat els continguts formatius posant els dispositius mòbils al centre de l’alfabetització digital. Com a resultat, el programa s’estructura en 6 itineraris, compta amb un total de 13 càpsules formatives, 22 tallers i 6 serious games (dinàmiques amb casos reals).Compartiu aquest contingut