Horta-Guinardó guanya una nova zona d’aparcament i dos nous espais pels veïns amb una inversió de més de mig milió d’euros : Servei de Premsa

Horta-Guinardó guanya una nova zona d’aparcament i dos nous espais pels veïns amb una inversió de més de mig milió d’euros

31/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó ha finalitzat diferents obres de millora en els barris del Guinardó, Montbau i El Carmel que s’han realitzat en els últims mesos, i en els propers dies també es donarà per finalitzada les obres d’urbanització a l’Avinguda Can Marcet. Les obres han suposat la creació de noves zones pels veïns i veïnes del barri i una nou espai d’aparcament. Aquestes quatre actuacions de millora han suposat una inversió de 502.972 euros.

La regidora del districte, Francina Vila, ha destacat que “una de les nostres prioritats és que els veïns i veïnes d’Horta-Guinardó puguin fer ús d’un espai públic de qualitat. Aquestes quatre actuacions que hem portat a terme suposen una gran millora pels veïns i veïnes del barri, que veuen augmentades les zones d’estada i la millora d’espais en desús”.

Per una banda, el barri del Guinardó ha guanyat una nova zona de jocs infantil gràcies a les obres d’adequació d’una zona verda inferior com a nova àrea de jocs infantils i la resolució de les patologies existents en l’accés als edificis del carrer Padilla, 393-397. Les obres es van iniciar el passat mes de desembre i han finalitzat a mitjans del mes de maig amb una inversió de 132.500 euros. Amb aquest pressupost el districte ha creat una nova zona de jocs infantils aprofitant una zona verda que no tenia ús per part dels veïns.

 

 

A l’espai s’han col·locat elements de jocs, com per exemple un gronxador, i semiesferes per saltar, entre d’altres elements. En aquesta zona s’ha col·locat un paviment de cautxú de diferents colors per adequar l’espai al seu ús.

Una altra de les actuacions finalitzades ha estat la creació de més places d’aparcament al barri de Montbau gràcies a l’adequació del solar ubicat entre el carrer Harmonia i Vayreda. En total s’han habilitat 42 noves places per a vehicles en una superfície aproximada de 1.500 m2 gràcies a una inversió de 118.950 que ha anat destinada a la neteja i desbrossada de tot el terreny, la formació de tres plataformes d’aparcament, la col·locació de la pavimentació amb acabat asfàltic adequat pel seu nou ús i la millora de l’enllumenat.

També ha finalitzat la urbanització de la Plaça Margarida Fort, al barri del Carmel, adequant l’espai als seus usos. Amb aquesta actuació, que ha tingut una inversió de 171.523,euros, s’han solucionat les mancances d’accessibilitat a l’àmbit de la sortida del Metro de Batet, es millora la circulació dels vianants, i es crea una petita zona d’estada amb bancs i arbrat nou.

 

 

Properament també s’enllestiran les obres d’urbanització de l’espai que es troba a l’alçada de l’Avinguda Can Marcet, número 16, al barri de la Vall d’Hebron. La urbanització, amb un pressupost de 80.000, ha suposat l’adequació d’aquest espai com a zona d’estada gràcies a l’enjardinament i pavimentació del terreny. La zona d’actuació s’ha dotat de mobiliari urbà, una àrea de jocs infantils i diversos jocs de psicomotricitat.

 





Paraules clau

Horta-Guinardó/