Mercè Homs descobreix la placa commemorativa al pintor, dibuixant i cartellista barceloní Ramon Casas : Servei de Premsa

Mercè Homs descobreix la placa commemorativa al pintor, dibuixant i cartellista barceloní Ramon Casas

03/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha destapat avui la placa commemorativa al pintor, dibuixant i cartellista barceloní Ramon Casas i Carbó (Barcelona, 1866-1932), que ha instal·lat l’Ajuntament de Barcelona a la façana de l’escola Drassanes, al carrer Nou de Sant Francesc, 11, a partir de la iniciativa dels alumnes d’aquest centre. Homs, ha agraït als alumnes del centre, que han assistit a l’acte, aquesta iniciativa que “recupera la història i la vincula a la vida del barri”.

 

Ramon Casas i Carbó va ser un dels pintors impressionistes que va impulsar el modernisme i la renovació de la pintura catalana a finals del segle XIX. Si bé va treballar tant en el gènere del paisatge com en el del retrat, Ramon Casas, va ser reconegut sobretot en aquest darrer gènere, en el qual es va consagrar com un dels grans retratistes de la ciutat, molt cobejat per la burgesia catalana.

Va néixer a l’edifici del carrer Nou de Sant Francesc 11, un edifici en el qual des del curs passat hi ha l’escola Drassanes. En descobrir que aquest edifici havia estat la casa on va néixer Ramon Casas, i a on hi va viure, i a on va començar a dibuixar, concretament al lloc on actualment hi ha el pati, l’escola va impulsar un projecte per treballar aquesta figura del modernisme català a l’aula. Fruit d’aquest treball, a final del curs passat, alumnes d’aquesta escola van adreçar una petició a l’alcalde per col·locar a la façana una placa que recordi que Ramon Casas va néixer i va viure a l’edifici, petició que avui s’ha fet efectiva.





Paraules clau

Ramon Casas/