L’alcalde Xavier Trias afirma que la cultura transforma la ciutat : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias afirma que la cultura transforma la ciutat

10/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat el projecte d’arquitectura efímera del projecte BCN RE.SET, que han dut a terme arquitectes de renom internacional, amb la col·laboració d’escoles d’arquitectura i disseny de Barcelona, en el marc del Tricentenari BCN. A l’acte celebrat al Parc de la Ciutadella, hi eren presents, entre d’altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler; els comissaris del projecte BCN RE.SET, l’arquitecta Benedetta Tagliabue i el director d’escena Àlex Ollé, que ha dirigit una acció amb la col·laboració d’estudiants de l’Institut del Teatre i d’artistes murals emergents.

 

 

El circuit d’arquitectura efímera al carrer BCN RE-SET integra diverses instal·lacions arquitectòniques situades a diversos espais de Ciutat Vella: l’Arc de Triomf, la Plaça Nova, la Plaça del Mar, la Plaça dels Àngels, la Plaça de Salvador Seguí i la Plaça de la Mercè, també al Parc de la Ciutadella, on hi ha la instal·lació “El mur”, de Benedetta Tagliabue i d’Alex Ollé, que reprodueix els baluards que van enderrocar-se el 1714.

L’alcalde ha destacat l’encert que aquesta proposta es faci de manera conjunta entre arquitectes reconeguts d’altres països i estudiants d’escoles d’arquitectura de la ciutat com La Salle, l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya i ELISAVA i ha agraït aquesta col·laboració que ha impulsat aquesta iniciativa.

L’alcalde ha insistit en que Barcelona vol ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, i ha afegit que “per ser-ho ens ho hem de creure, buscar col·laboracions, també a nivell internacional com en aquest cas, i obrir-nos al món”. Trias ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “la cultura és recordar però és també transformar la ciutat”.

El projecte BCN RE-SET forma part dels actes del Tricentenari: cada instal·lació es defineix a partir d’un concepte d’especial valor dins de la commemoració del Tricentenari: Memòria, Identitat, Diversitat, Llibertat, Democràcia i Europa. Els actes del Tricentenari compten amb la participació de moltes entitats i institucions de la ciutat i del país, que contribueixen a recuperar i preservar la nostra memòria històrica en uns moments de canvi. Part d’aquests actes són de caràcter divulgatiu i aquesta activitat permet apropar als ciutadans la commemoració del Tricentenari a través de l’art i de l’arquitectura.





Paraules clau

cultura/ re.set/ tricentenari/