El projecte de Govern Obert ja té tots els grups de treball en marxa : Servei de Premsa

El projecte de Govern Obert ja té tots els grups de treball en marxa

13/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El projecte de Govern Obert, que va començar a caminar el passat mes de febrer, ja té tots els grups de treball en marxa. La Comissió de Govern Obert, que s’ha constituït aquesta setmana, està presidida pel primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, el comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, n’és el vicepresident, i està formada per responsables de totes les àrees i serveis municipals, amb l’objectiu que aquest sigui un projecte que afecti i vinculi tota l’organització municipal sense excepció. Govern Obert és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que treballa bàsicament a partir de 3 pilars bàsics:

A més de la Comissió de Govern Obert, també s’han creat grups de treball específics, com ara el que es dedicarà a fer un seguiment exhaustiu sobre el compliment de tots els criteris de transparència i també per ampliar la presentació d’aquests indicadors. També s’han creat grups de treball específics per seguir, avaluar i actuar a partir de les noves plataformes de participació, on s’han de recollir idees dels ciutadans i on l’Ajuntament plantejarà periòdicament reptes als ciutadans. Així, una comissió es dedicarà al seguiment dels temes d’Innovació, una comissió farà el seguiment dels reptes que plantegi l’Ajuntament, s’han creat dues comissions per avaluar els reptes i una taula de treball es dedicarà als temes de transparència. Finalment també s’ha creat un grup de treball d’assessorament jurídic.

El projecte de Govern Obert té un dels seus pilars en el portal www.bcn.cat/governobert, on periòdicament s’actualitzen els continguts i la disponibilitat de nova informació. La Comissió de Govern Obert i els grups de treball reuneixen més d’una cinquantena de tècnics i responsables municipals de totes les àrees, fet que constata la vocació transversal de la iniciativa i la voluntat de convertir aquest projecte en una prioritat del Govern municipal i en una forma de treballar més oberta, més transparent i més participada.





Paraules clau

govern obert/