Jaume Ciurana inaugura l’exposició “Una mirada al 1700. A partir dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut” : Servei de Premsa

Jaume Ciurana inaugura l’exposició “Una mirada al 1700. A partir dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut”

13/06/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 16 de juny, a les 19:30 hores, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, inaugurarà l’exposició temporal “Una mirada al 1700. A partir dels gravats de la col·lecció Gelonch”, inclosa dins la programació del Tricentenari BCN, i que es podrà visitar al Museu Frederic Marès (pl. de Sant Iu, 5) fins el 2 de novembre de 2014.

Prèviament, a les 12:30 hores al mateix Museu, es presentarà als mitjans de comunicació la mostra amb la participació del col·leccionista Antoni Gelonch; el comissari del Tricentenari BCN, Toni Soler; el director del Museu, Josep M. Trullén i l’historiador i assessor de l’exposició, Xevi Camprubí.

L’exposició, estructurada en cinc àmbits i formada per 31 gravats i 42 objectes, ofereix una mirada a Catalunya en el context de la Guerra de Successió a partir del testimoni del col·leccionisme: d’una banda, una selecció de gravats de la col·lecció d’Antoni Gelonch Viladegut i, de l’altra, les col·leccions del Museu Frederic Marès, de les quals s’han seleccionat algunes obres del fons escultòric i objectes setcentistes que pertanyen a l’extens Gabinet del col·leccionista. Els àmbits mostren imatges del poder, el territori, la guerra, la vida quotidiana i la devoció.





Paraules clau

tricentenari/