Barcelona, a punt per Sant Joan : Servei de Premsa

Barcelona, a punt per Sant Joan

22/06/2014



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Tots els serveis municipals activats

La nit del 23 al 24 de juny arriba una de les principals cites del calendari d’estiu amb la celebració de la revetlla de Sant Joan. Per tal de garantir que aquesta es pugui desenvolupar amb les màximes garanties de seguretat i de manera lúdica i festiva, l’Ajuntament de Barcelona activa un dispositiu específic, coordinant tots els serveis municipals implicats, per donar resposta a les diferents necessitats ciutadanes que es puguin produir durant la nit.

Com és tradicional, durant la celebració de les revetlles de Sant Joan en els diferents
barris de la ciutat s’encendran fogueres i s’organitzaran balls i festes populars. Des de fa anys també s’ha consolidat també l’ús de les platges com a zona de celebració i esbarjo. Per aquest motiu el dispositiu se centrarà en els espais de més ús ciutadà.

 

Guàrdia Urbana desplegada per tota la ciutat

El dia 23 i la nit de Sant Joan, la Guàrdia Urbana de Barcelona desplegarà un dispositiu a tota la ciutat per tal de garantir una celebració tranquil.la i festiva de la revetlla. Els agents mantindran una especial vigilància a la zona centre, als llocs de gran concentració de persones i a l’àmbit de platges (districte de Ciutat Vella i Sant Martí).

Una de les funcions de la Guàrdia Urbana serà la de vigilar els llocs de venda d’articles de pirotècnica fins l’hora del seu tancament i verificar que la venda autoritzada compleix amb els requisits establerts. Els agents també treballaran per evitar la venda no autoritzada de material pirotècnic.

El cos de policia barceloní reforçarà la seva presència en aquells espais on se celebrin revetlles i s’encenguin fogueres. Els agents vetllaran perquè no hi hagi indrets on s’observi acumulació de llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització. A banda, les unitats amb zona forestal del cos de policia barceloní també establiran un servei especial de vigilància en el seu territori.

Durant la nit de la celebració, els agents intensificaran el control sobre la venda ambulant de begudes i els locals que emmagatzemen aquest material i establiran controls preventius d’alcoholèmia a tota la ciutat per prevenir possibles riscos en la conducció.

En el cas de les platges de Barcelona, enguany es tornarà a activar un operatiu per ordenar i recuperar l’espai públic per als banyistes durant el matí del dia 24 de juny. S’estima que aquestes podrien anar-se obrint de manera progressiva a partir de les 10:00 hores.

 

Reforç del 25% dels efectius de Bombers de Barcelona

Durant la nit del 23 al 24 de juny, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament també posarà en marxa el seu dispositiu per tal de donar resposta a les necessitats ciutadanes. 130 efectius de Bombers de Barcelona treballaran a tota la ciutat per tal d’atendre les possibles demandes que es puguin produir.

Paral·lelament, i com és habitual en aquesta nit, es reforçarà la xifra d’operadors del 080 per facilitar l’atenció a aquelles persones que truquin per comunicar alguna incidència. El Centre de Gestió d’Emergències (CGE) també augmentarà el seu servei habitual.

La passada revetlla no es va produir cap incendi forestal associable a la revetlla. Tot i així, durant aquesta nit, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, prestarà una major atenció a la zona forestal, perllongant el dispositiu de vigilància en aquest àmbit de la ciutat fins ben entrada la nit. En aquest sentit, el cos de salvament recorda el perill i la necessitat de col·laboració ciutadana per evitar el llançament de pirotècnia a prop de les zones forestals de la ciutat.

 

Dispositiu específic de la neteja a la ciutat i les platges

Sant Joan és una de les primeres grans cites per a l’espai públic a l’estiu a Barcelona, i com és tradició, s’espera que una multitud de persones optin per celebrar la revetlla a la ciutat, fent ús dels carrers, parcs, places i també les platges de Barcelona. L’any passat a les platges de la ciutat s’hi van aplegar unes 62.000 persones.

Des d’Hàbitat Urbà s’ha preparat un dispositiu específic de neteja per als dies de la revetlla de Sant Joan amb 461 operaris durant tot el cap de setmana, que concentraran els seus esforços en la recuperació de la netedat a les platges. La matinada del dia 24, a les platges i passejos de la zona litoral hi haurà 308 operaris i 51 vehicles, a més del personal tècnic i de suport, treballant en les tasques de neteja entre equips de neteja manual, tractors, escombradores mixtes i mecàniques, baldejadores, mini-pales, equips recol·lectors de grans dimensions, i equips de suport amb vehicles 4×4.

Aquest operatiu es desplegarà a les platges, la nit de dilluns 23 al dimarts 24, en coordinació amb la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, que s’encarreguen del desallotjament de les persones que celebrin la revetlla al litoral barceloní, de manera simultània des de diversos punts per optimitzar la feina dels diferents equips. L’operatiu especial de la revetlla començarà a les 6:00 hores del matí, quan els equips de neteja i els agents procediran a desallotjar i netejar les platges, amb l’objectiu de tenir-les a punt per a l’ús de banyistes i visitants a les 10:00 hores.

Per tal de contribuir a minimitzar els residus produïts per aquesta celebració, també s’instal·laran 500 papereres de cartró, per complementar les que hi ha instal·lades de forma permanent, i 84 contenidors addicionals.

 

La font del Passeig de Gràcia amb Gran Via s’il·luminarà per Sant Joan

La font de Passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts Catalanes s’il·luminarà de color vermell i groc per celebrar la festivitat de Sant Joan. L’encesa de les llums i colors de la font començarà al capvespre, quan es faci fosc, i finalitzarà a la 1 de la matinada, quan finalitza el funcionament de la font.

 

Per la revetlla de Sant Joan, el metro funcionarà 43 hores sense interrupció

Com cada any per Sant Joan, dilluns vinent, dia 23 de juny, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit. És a dir, els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dilluns, 23 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24 (és a dir, fins a la finalització del servei de dimarts, dia festiu), funcionant de forma continuada durant 43 hores.

TMB també farà un desplegament especial de personal per atendre l’afluència d’usuaris que es desplaçaran en metro a la zona de platges i al centre de la ciutat per celebrar la revetlla. Per aquest motiu, es reforçarà la seguretat i protecció a les estacions del front marítim de la línia 4 (Ciutadella / Vila Olímpica, Barceloneta i El Maresme / Fòrum) i també a les cèntriques estacions de Catalunya i Urquinaona.

 

Estacions de Bicing fora de servei

Durant la revetlla de Sant Joan hi haurà un total de 35 estacions de bicing fora de servei. Les estacions afectades estaran situades al Districte de Ciutat Vella, Sant Andreu, Eixample, Sant Martí, i Nou Barris.

Podeu consultar el llistat complet fent clic al següent enllaç: https://www.bicing.cat/





Paraules clau

revetlla/ sant joan/