Obre les portes el nou Espai Comunitari Porta Sóller, al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

Obre les portes el nou Espai Comunitari Porta Sóller, al districte de Nou Barris

27/06/2014

El nou Espai Comunitari Porta Sóller, al barri de Porta del districte de Nou Barris, obre les seves portes el proper dilluns 30 de juliol per acollir a les entitats del barri. Per aquest motiu, aquesta tarda tindrà lloc una jornada de portes obertes que comptarà amb animació infantil per tal que tots els veïns que ho desitgin puguin conèixer aquest nou equipament de proximitat. L’horari d’obertura de l’espai serà, com a mínim, de dilluns a divendres de 16:30 a 21:30 hores, tot i que es podrà obrir en altres franges horàries quan sigui necessari.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va comprometre a actuar sobre una de les parts dels baixos d’aquest equipament al carrer Estudiant, s/n, que fins a l’any passat va ser el centre cívic de Porta. Així, a l’octubre de 2013 comencen les obres per a eliminar les goteres, humitats i adaptar l’equipament a la normativa de seguretat i accessibilitat de l’espai. La inversió duta a terme a l’espai ha estat de 500.000 euros.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha explicat que “l’obertura d’aquest espai respon al compromís adquirit per l’alcalde de Barcelona i el govern municipal per tal d’adequar aquest equipament i tornar a posar-lo a disposició dels veïns del barri” i ha afegit que “ara hem de continuar treballant per decidir els usos de la segona fase de l’actuació conjuntament amb els veïns i les entitats”.

 

 

Aquest local farà una funció de suport a entitats, en la línia de les polítiques del govern municipal per millorar la cohesió social i l’equilibri territorial als barris. L’espai pretén complementar l’actual xarxa d’equipaments i serveis socioculturals que hi treballen al barri, com són la ludoteca, el casal de gent gran, el centre cívic, l’escola municipal de música, el camp de futbol, entre d’altres.

A partir d’ara, caldrà dur a terme una segona fase d’intervenció en l’espai adjacent com a ampliació i complement del que ara posem en marxa. Aquesta segona fase inclou dos projectes. D’una banda, totes les tasques de impermeabilització del forjat amb una dotació de 130.000 euros. De l’altra, el condicionament interior d’aquesta part del local que falta per millorar, amb una dotació estimada d’uns 270.000 euros, i que es treballarà de forma conjunta amb les entitats. La previsió és que aquestes obres estiguin finalitzades a principis del 2015.

Per dur a terme aquestes actuacions, s’ha constituït una comissió de treball per definir, estudiar i plantejar els futurs projectes a encabir en aquest espai i també per definir el model de gestió. A més, també es treballarà per fer un procés de participació per valorar i estudiar aquests possibles usos per tal de poder optimitzar les inversions i maximitzar-les i aconseguir una millor dinamització i utilització de l’espai. Aquest serà un procés obert a tots els veïns i que permetrà definir els requeriments per a un futur projecte de transformació de la plaça.

 Compartiu aquest contingut