Xavier Trias: “Barcelona i Catalunya s’han convertit en llocs de referència en investigació biomèdica” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Barcelona i Catalunya s’han convertit en llocs de referència en investigació biomèdica”

01/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat a l’acte de lliurament del Premi a la Investigació Biomèdica que atorga Banc Sabadell i que enguany ha recaigut en el doctor Salvador Aznar Benitah (Mont-real, Canadà) per les seves contribucions en el camp de les cèl·lules mare. A l’acte, que ha tingut lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, hi ha assistit Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement; Cristina Iniesta, delegada de Salut; Josep Oliu, president de Banc Sabadell; Miquel Molins, president de la Fundació BS; i guardonats d’altres edicions, representants institucionals, comunitat mèdica, centres d’investigació i universitats.

El premi Banc Sabadell a la Investigació Biomèdica premia la trajectòria d’un científic jove que hagi desenvolupat la seva carrera a l’Estat espanyol i estigui treballant en projectes d’investigació en els camps de la biomedicina i les ciències de la salut.

L’alcalde ha felicitat el guardonat, Salvador Aznar Benitah, i el Banc de Sabadell per organitzar aquest premi, “un dels més prestigiosos en aquest àmbit a nivell internacional”, de reconeixement als joves científics que estan desenvolupament la seva carrera professional a casa nostra, treballant en projectes d’investigació en els camps de la biomedicina i les ciències de la salut. “Aquest és un premi ja consolidat que demostra que Barcelona i Catalunya s’han convertit en llocs de referència en investigació biomèdica”, ha dit Trias.

Trias ha remarcat la necessitat d’apostar per la recerca i la innovació, ha destacat la importància del mecenatge i ha afegit que premis com aquest “contribueixen a enfortir el paper de Barcelona com a capital en l’àmbit de la ciència i la investigació biomèdica”. A parer de l’alcalde “el creixement en recerca al nostre país requereix la col·laboració públic-privada” i ha afirmat que “a Barcelona, estem convençuts que el coneixement és un dels millors actius que tenim per encarar el futur amb confiança”. L’alcalde ha explicat que Barcelona és una ciutat que promou el talent i exporta gent preparada però també és una ciutat escollida per molta gent per estudiar, treballar o per desenvolupar la seva carrera.

Xavier Trias ha explicat la important inversió en recerca que s’ha fet al nostre país des de finals dels anys 90, gràcies a la tasca d’Andreu Mas-Colell, “una aposta per l’economia del coneixement, amb la creació d’un ecosistema potent de col·laboració entre universitat, sector públic i sector privat” i ha reclamat mantenir aquesta aposta, per seguir promovent la recerca i el coneixement.

 





Paraules clau

biomedicina/ recerca/