Horta-Guinardó reuneix per segona vegada la Taula d’Esports per potenciar l’estratègia esportiva del districte i convertir-se en destí esportiu de la ciutat : Servei de Premsa

Horta-Guinardó reuneix per segona vegada la Taula d’Esports per potenciar l’estratègia esportiva del districte i convertir-se en destí esportiu de la ciutat

03/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Francina Vila, regidora del districte d’Horta-Guinardó, ha presidit aquest matí la segona Taula d’Esports del districte, que s’emmarca en l’estratègia de promoció esportiva d’Horta-Guinardó, amb l’objectiu de promocionar el territori com a destí esportiu de la ciutat. Aquesta promoció esportiva s’inscriu en l’Estratègia de Promoció Econòmica i Cultural del Districte, La Ciutat de l’Aigua, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni, la història, el teixit econòmic i el territori del districte, es desenvolupLa primera Taula va tenir lloc el passat 25 de març, on es van reunir els gestors dels 22 equipaments esportius, públics i privats, d’Horta-Guinardó. L’objectiu de la trobada era posar en comú i aglutinar les propostes del districte i de tots i cadascú dels agents esportius del territori per poder crear noves col·laboracions i potenciar el districte com un dels nuclis esportius de la ciutat.

Durant la reunió d’avui s’ha presentat la iniciativa Esport en Família, que es portarà a terme el proper 4 d’octubre, amb la col·laboració de diferents instal·lacions, entitats i federacions esportives del districte. L’objectiu d’aquesta jornada és promocionar l’esport com a hàbit de vida saludable; oferir l’esport a totes les edats; donar a conèixer diferents modalitats esportives; donar a conèixer les instal·lacions i entitats esportives del districte, així com les diferents federacions i treballar de forma conjunta amb elles.

Aquesta jornada es desenvoluparà en quatre espais diferenciats al llarg de la Rambla del Carmel (des del c/ Llobregós fins a la sortida del Túnel de la Rovira) on s’aniran realitzant diferents activitats esportives, tallers i xerrades.

A més, avui també s’ha presentat la nova web d’esports del districte, www.bcn.cat/horta-guinardo/esports, la plataforma digital que aglutinarà totes les iniciatives esportives, l’actualitat, i els centres i equipaments esportius del territori. Aquesta web està dirigida, no només als agents esportius, sinó a tots els veïns i veïnes del districte i de la ciutat, per tal que coneguin l’oferta esportiva, la programació d’activitats i els circuits per córrer que té el territori.

Amb aquesta web, Horta-Guinardó es converteix en el primer districte de la ciutat que comptarà amb una web específica dirigida a la promoció de l’esport.

La regidora Francina Vila ha destacat que “el nostre territori és un gran escenari per practicar esport, tant si es vol fer i no de forma dirigida, en instal·lacions públiques o privades o bé a l’aire lliure”. Vila també ha afegit “que Horta-Guinardó té una gran tradició esportiva i per aquets motiu hem de treballar per la promoció de l’esport en el nostre territori, implicant a tots els agents esportius de la ciutat per fer del nostre districte un centre esportiu de referència a la ciutat”.

En aquest sentit la regidora ha recordat que el districte disposa de 22 equipaments esportius, 8 curses populars, 3 curses d’alt nivell, 190 hectàrees per practicar esport a l’aire lliure, 569 professionals, 130 voluntaris que treballen en l’àmbit esportiu del districte, i més d’un centenar d’equipaments i clubs que ofereixen l’oportunitat d’incorporar la pràctica esportiva en la rutina diària. A més, el districte acull instal·lacions esportives tan diverses com un campa de rugby, el Velòdrom o les pistes de tenis.





Paraules clau

esport/ Horta-Guinardó/