Xavier Trias: “la gestió de la ciutat és una responsabilitat compartida, on tothom està cridat a implicar-s’hi” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “la gestió de la ciutat és una responsabilitat compartida, on tothom està cridat a implicar-s’hi”

15/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Xavier Trias ha presidit aquest vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’acte de celebració del desè aniversari del Consell de Ciutat, el màxim òrgan consultiu i de participació del consistori, on els representants de l’Ajuntament i de la ciutadania debaten els afers principals de la ciutat, amb la recerca constant del compromís i la coresponsabilitat. Durant l’acte, conduït per la presidenta de l’Associació Consell de Cent, Carme Servitje, el catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda, ha pronunciat la conferència “El Consell de Cent el 1714: govern de la ciutat i representació política”. Els exalcaldes Joan Clos -a través d’un vídeo- i Jordi Hereu han adreçat també unes paraules als assistents.

 

 

L’alcalde Xavier Trias ha afirmat que “Barcelona és una ciutat construïda a través del diàleg. Un diàleg imprescindible per seguir avançant com una societat democràtica, solidària, forta i cohesionada”. Trias s’ha mostrat convençut que el desè aniversari del Consell de Ciutat “ens ajuda a enfortir encara més l’òrgan de participació més important i representatiu de Barcelona”.

L’alcalde ha recordat que, des de la creació del Consell de Cent, Barcelona ha tingut històricament una manera pròpia de governar-se, amb la participació dels principals representants socials, cívics i econòmics de la ciutat. En aquest context, ha recordat que gairebé 300 anys després, l’any 2004, va néixer el Consell de Ciutat, amb l’ambició de ser el gran espai de representació cívica de Barcelona.

L’alcalde Trias ha remarcat la capacitat que té el Consell de Ciutat per debatre els temes que afecten el benestar i la qualitat de vida de les persones. “Cal posar en valor la feina que el Consell fa, dia a dia, per consensuar els seus posicionaments. És una lliçó de ciutadania activa, responsable i crítica que tots hem d’aprendre, perquè l’objectiu comú és el benestar general dels barcelonins i barcelonines”, ha afirmat l’alcalde.

Xavier Trias ha proclamat que “sempre he defensat com a alcalde fer un canvi en el fons i les formes de governar la ciutat” amb l’objectiu principal de “governar amb les persones i per a les persones”. Per això, aquest mandat s’impulsa el Govern Obert, basat en la transparència, la participació ciutadana i les dades obertes, per tal d’enfortir les relacions de confiança i coresponsabilitat amb la ciutadania. L’alcalde ha afirmat que “la gestió de les ciutats és una responsabilitat compartida, on tothom està cridat a implicar-s’hi. És la millor manera que tenim per construir veritables ciutats de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar”.

Xavier Trias ha destacat el “ric teixit associatiu i la societat civil que tenim” i ha recordat que a Barcelona existeixen en aquests moments 43 centres socials i culturals amb gestió cívica. Aquests espais estan gestionats per col·lectius de persones que treballen als barris i que arriben a acords amb l’Ajuntament per desenvolupar les seves activitats. L’alcalde ha acabat la intervenció encoratjant tothom a “seguir col·laborant amb idees que tenen el propòsit de crear una Barcelona millor, més justa i més equitativa”.





Paraules clau

consell de ciutat/