Antoni Vives: “la transformació de la plaça de les Glòries l’hem dissenyat tenint les persones al cap” : Servei de Premsa

Antoni Vives: “la transformació de la plaça de les Glòries l’hem dissenyat tenint les persones al cap”

16/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha participat al Center For Architecture de Nova York en un debat-conversa entorn la transformació de la plaça de les Glòries, a Barcelona, i de Hudson Yards i Times Square, a Nova York.

 

Per alguns, la transformació de l’actual nus viari de la capital catalana en un gran espai públic per les persones és una barreja de les actuacions projectades a Times Square, Hudson Yards, a Nova Yorc, i el Boston’s Big Dig. Es tracta de projectes de transformació de l’espai públic “dissenyats amb les persones al cap”, ha subratllat Vives.

 

En el debat hi ha participat Anthony Mosellie del Center for Architecture de Nova York (AIA) i Feniosky Peña-Mora, Comissionat del Departament d’Urbanisme de la Ciutat de Nova York que han exposat l’ambiciós projecte de Hudson Yards per a reconvertir velles infraestructures ferroviàries i de Times Square, per reurbanitzar aquest espai públic, fent-lo més atent a les persones i guanyant espai al vehicle privat, en el marc de la transformació projectada de Broadway.

 

Vives i Peña-Mora han destacat “la importància de dissenyar amb les persones al cap, a escala humana, i de fer dissenys funcionals, que facin que la gent s’apropiï dels nous espais públics guanyats als vehicles”. En el cas de Times Square es tracta d’un pla, que ja s’ha començat a aplicar, per fer una gran plaça i tancar al trànsit el que fins ara ha estat un gran encreuament de cotxes al cor de Brodway.

 

Per la seva part, Feniosky Peña-Mora ha exposat la transformació de Hudson Yards, un gran projecte més arquitectònic, pensat per a generar economia i que a diferència de Glòries, preveu augmentar de manera important els m2 de sostre i comercial de la zona amb nous gratacels.

 

Des de Nova York, els arquitectes i urbanistes presents a la sessió de debat celebrat a l’AIA van aplaudir l’enderroc de l’anella que està ultimant la ciutat de Barcelona es van interessar pel repte que suposa fer un parc equipat, amb molta activitat, que generi centralitat, així com l’aposta estratègica de la urbanització provisional, per donar vida a aquests espais a mesura que s’alliberin espais d’obres.





Paraules clau

Glòries/ Plaça de les Glòries/