Xavier Trias: “La nostra prioritat és la reactivació econòmica i crear ocupació i aquesta estratègia l’han de compartir els agents econòmics i socials de la ciutat” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La nostra prioritat és la reactivació econòmica i crear ocupació i aquesta estratègia l’han de compartir els agents econòmics i socials de la ciutat”

17/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens i el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, ha inaugurat el cicle de Conferències “Àgora Barcelona Growth”.

“Àgora Barcelona Growth” neix amb l’objectiu d’acostar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat des del districte de la Innovació. És una iniciativa de l’Associació 22@Network i el diari Expansión, en el marc del programa Barcelona Growth.

La primera trobada ha estat amb María José Tomé, Innovation Manager de Big Data Telefónica, que ha ofert la conferència: “Big Data: Big Decisions. Com Big Data ajuda a prendre millors decisions de negoci”.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha explicat que “trobades com aquestes són molt importants per fomentar el debat sobre les oportunitats de futur i de creixement econòmic de Barcelona”. I ha afegit: “Oportunitats per convertir Barcelona en una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, de referència internacional”.

Trias ha remarcat: “La nostra gran prioritat, en aquests moments, és la reactivació econòmica i la creació d’ocupació. I aquesta ha de ser una estratègia compartida per tots els agents econòmics i socials de la ciutat”.

“És molt important que l’activitat econòmica que genera la ciutat reverteixi en el benestar i la qualitat de vida de les persones” ha dit Trias i ha afegit: “Perquè sinó pot haver el perill de crear una ciutat de dues velocitats i no podem permetre que augmentin les desigualtats”.

L’alcalde Trias ha declarat que “a Barcelona volem ser també un referent internacional de l’economia social. Com a alcalde, no em cansaré de repetir que des de l’Ajuntament creiem fermament en una estratègia compartida amb les entitats socials per lluita contra la crisi i combatre les desigualtats”. La nova economia social segons ha dit l’alcalde: “ens ajuda a millorar l’oferta de serveis públics i socials, alhora que esdevé un element de creació d’activitat econòmica i ocupació”.

L’alcalde Trias ha recordat que Barcelona ha estat distingida aquest any com a Capital Europea de la Innovació i ha remarcat que: “la nostra aposta per la innovació és una aposta transversal de ciutat i, sobretot, una aposta per reactivar l’economia i ajudar a crear llocs de treball”.

L’alcalde ha explicat: “Des de l’Ajuntament, ja tenim en marxa algunes iniciatives concretes que són el millor reflex de la capacitat innovadora de Barcelona i que ens ajuden a millorar el funcionament de la ciutat. “Estem convençuts que únicament sent líders en innovació aconseguirem sortir de la crisi, ho apliquem a la ciutat i s’aplica també a les empreses”.

Trias ha valorat molt aquesta primera trobada: “És molt important que en aquestes trobades de l’Àgora Barcelona Growth parlem de Big Data, de la fabricació digital, del mòbil del futur, de com revertir les noves tecnologies en la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones”.

L’alcalde ha clonclòs: “Totes aquestes mesures complementen factors d’èxit destacats de Barcelona, que ens fan encarar el futur amb confiança”.





Paraules clau

Àgora Barcelona Growth/