L’IMD i TMB signen un conveni per invertir 246 mil euros en la millora de la informació als usuaris d’autobús amb discapacitat : Servei de Premsa

L’IMD i TMB signen un conveni per invertir 246 mil euros en la millora de la informació als usuaris d’autobús amb discapacitat

23/07/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El primer tinent d’alcalde i president de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) , Joaquim Forn, i la regidora de Família, Usos del Temps i Persones amb Discapacitat, Irma Rognoni, han signat avui un conveni de col•laboració entre TMB i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) per a la introducció de millores en els sistemes d’informació a l’usuari dels autobusos de la ciutat.

 

IMG_0117

 

Actualment la xarxa d’autobús compta amb el SIU (Sistema d’Informació a l’Usuari) i el PIU (Pantalla d’Informació a l’Usuari), dos sistemes que permeten atendre els requeriments ciutadans de les persones amb discapacitat. El SIU està implantat a tots els autobusos i dóna informació visual i sonora dins del vehicle sobre la propera parada i els enllaços corresponents. El sistema també inclou un altaveu a la part davantera dels vehicles per on els invidents que estiguin situats en una parada d’autobús i activin un comandament a distància, poden sentir el nom de la línia i la seva destinació. El PIU està implantat a 300 parades de la ciutat amb marquesina. Es tracta d’un dispositiu lluminós de leds que anuncia la previsió d’arribada dels propers autobusos en aquella parada. També dóna la mateixa informació a nivell auditiu quan un invident acciona el comandament a distància.

Tant TMB com l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat han rebut diverses peticions d’usuaris invidents per millorar aquests dos sistemes d’informació per tal que siguin més eficaços i en aquest sentit ambdues entitats han treballat conjuntament i han dut a terme diferents proves sobre la funcionalitat d’aquest sistemes. En base a les peticions rebudes i a les proves realitzades, es considera adient introduir millores en la qualitat de les locucions d’una part de la flota d’autobusos i de l’activació de l’àudio de les pantalles a les parades de la ciutat.

 

IMG_0125

 

Per aquest motiu, el conveni que s’ha signat avui preveu:
– Una aportació de l’IMD de 246.750 euros per tal de desenvolupar un projecte de millora sobre aquests dispositius. D’aquests, 181.750 € s’invertiran en l’adequació dels altaveus i 65.000 € es destinaran a adequar i realitzar canvis en el sistema receptor de tots els autobusos.

– TMB per la seva banda, es compromet a aportar els recursos humans interns per a la coordinació i control del projecte de millora.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i continuarà treballant per a garantir l’accessibilitat, la qualitat i l’equitat dels serveis públics, i promocionar l’autonomia i independència de les persones amb discapacitat, fomentant i facilitant la prestació dels serveis.

L’Ajuntament de Barcelona esta duent a terme una diversitat d’actuacions a través de molts departaments i serveis, ja que la seva línia de treball per aconseguir la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat es basa en considerar i donar atenció a aquestes persones des d’una visió transversal i integradora, tot reconeixent i donant valor a la diversitat i a la diferència i alhora fomentant l’autonomia personal i la vida independent.

Aquesta visió tranversal i integradora significa que s’ha de fer el possible perquè les persones amb discapacitat facin ús i gaudeixin dels mateixos serveis i instal•lacions que la ciutadania amb els ajustos necessaris perquè puguin fer-ho de la manera més autònoma possible.





Paraules clau

atenció a les persones/ autobús/ discapacitats/ IMD/ tmb/