L’Ajuntament desactiva el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per a Risc d’Insuficiència Drenant activat ahir en fase d’alerta : Servei de Premsa

L’Ajuntament desactiva el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per a Risc d’Insuficiència Drenant activat ahir en fase d’alerta

29/07/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Protecció Civil de Barcelona ha desactivat dimarts 29 de juliol, a les 8:07 hores, el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per a Risc d’Insuficiència Drenant. El Pla es va activar ahir a la nit a les 22:00 hores en fase d’alerta a causa de les pluges que van afectar la ciutat de Barcelona.

La nuvolositat va entrar per l’àrea nord de Barcelona, per la zona de Collserola i es va desplaçar cap al litoral, afectant tots els barris de la capital catalana.

La tempesta, que es va caracteritzar per una curta durada però una gran intensitat, va comportar una precipitació mitjana de 16 l/m2. El punt on va ploure més va ser a l’àmbit del Bon Pastor, amb 31 l/m2.

Els dipòsits pluvials es van omplir a un 24% de mitjana. Els que més aigua han recollit han estat el de Taulat, Vilalba dels Arcs i el dipòsit de Rieres d’Horta.

Entre les 21:00 hores i les 23:00 hores, Bombers de Barcelona van atendre un total de 26 trucades i van realitzar 17 sortides bàsicament per filtracions d’aigua en baixos i terrats.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’alerta de l’INUNCAT per la possibilitat que puguin caure noves precipitacions a diferents punts de Catalunya.

 





Paraules clau

atenció a les persones/ Pla d'Actuació d'Emergència Municipal/ pluges/ pluja/ Risc d'Insuficiència Drenant/