“Menja sa, menja divertit”: la Fundació Alicia assessora la nova gastronomia del Tibidabo : Servei de Premsa

“Menja sa, menja divertit”: la Fundació Alicia assessora la nova gastronomia del Tibidabo

30/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Fruit de la col.laboració iniciada aquesta temporada entre el Parc d’Atraccions Tibidabo i la Fundació Alicia s’ha redissenyat i renovat l’oferta gastronòmica de l’espai Aeroport del Tibidabo, amb l’objectiu de convertir-lo en el punt de referència gastronòmica del Parc. La Fundació Alícia, creada al 2004 per Ferran Adrià entre d’altres, és un centre amb vocació social, dedicat a la innovació tecnològica en la cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari.

Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans i president del Parc d’Atraccions del Tibidabo, Toni Massanés, director general de la Fundació, i Marc Puig-Pey, Cap de cuina, han presentat aquesta nova oferta gastronòmica, que sota el lema “Menja sa, menja divertit”, presenta propostes saludables i divertides que consolidaran el centre de l’Aeroport com a referència gastronòmica del Parc.

En aquest sentit, Joan Puigdollers ha destacat el component pedagògic d’aquest acord, ja que la voluntat del Tibidabo és que “les persones vinguin a divertir-se, però també volem aprofitar els espais d’oci per fer pedagogia, en aquest cas en dos eixos bàsics de l’alimentació: menjar sà i no malbaratar els aliments”. Puigdollers ha celebrat també que la Fundació Alícia estigui present al restaurant de l’Aeroport, el punt més emblemàtic del Tibidabo i ha fet notar que, amb l’acord, també ajuden a la inclusió social ja que els aliments dels nous menús es produeixen a La Fageda, una cooperativa on hi treballen nois i noies amb minuvalies.

Per la seva banda, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés ha explicat que han aplicat “creativitat, imaginació i rigor científic per fer que la gent mengi més bé, no només als restaurants sinó també durant el dia a dia i quan fa activitats d’oci”, com anar al parc d’atraccions”. A més, ha destacat que el Tibidabo “dóna una resposta intel·ligent a les noves necessitats alimentàries, oferint una oferta gastronòmica més raonable des del punt de vista de la salut i la sostenibilitat”.

L’espai de l’Aeroport presentava fins ara una oferta de menjar consistent en plats típics de la cultura mediterrània, però el canvi que proposa la Fundació Alicia no només ofereix una oferta gastronòmica sana i saludable, també pretén fer una tasca pedagògica als visitants a l’hora d’escollir ells mateixos els aliments. ensenyant la base per crear un menú equilibrat, escollint un aliment de cada grup principal:: verdures, farinaics i proteics, amb una peça de fruita de postres.

El Tibidabo té una oferta gastronòmica amb 6 centres de restauració centres grans, dels quals el de l’Aeroport és el que té més capacitat, amb una capacitat total de 348 comensals.





Paraules clau

alimentació/ educació/ gastronomia/ saludable/ salut/ tibidabo/