Pregó de la Festa Major de Gràcia 2014 : Servei de Premsa

Pregó de la Festa Major de Gràcia 2014

13/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 14 d’agost, a les 19 hores, tindrà lloc, a la Plaça de la Vila de Gràcia, el pregó de la Festa Major de Gràcia 2014, que enguany anirà a càrrec de l’expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia, Ricard Estruch.

A la tradicional lectura del pregó que dóna inici a la festa, i que es llegirà des del balcó de la seu del districte, hi assistirà la regidora de Gràcia i alcaldessa accidental, Maite Fandos; la presidenta del consell de districte, Isabel Ribas, així com una representació del consell del districte i del consistori.

Ricard Estruch Payà (Gràcia, 7 d’agost de 1949), ha estat president de la Fundació Festa Major de Gràcia des del 2006 fins aquest mateix any. El passat 28 d’abril va renunciar al càrrec, i l’entitat va nomenar Carla Carbonell com a nova presidenta de l’entitat.

Nascut al carrer Joan Blanques número 55, Estruch ha estat vinculat des de sempre a la Festa Major de Gràcia. Des de l’any 1995 ha estat involucrat en la seva organització, accedint a la Junta de l’antiga Federació de Festa Major com a vice-president l’any 2004, i com a President des del 2006.

Estruch ha estat proposat pel districte de Gràcia, per acord de tot el consell plenari del districte, per ser reconegut amb la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona per la seva contribució, no només a l’organització de la Festa Major, sinó també per la seva tasca al capdavant de la Fundació, que també ha conservat i millorat altres esdeveniments culturals del patrimoni festiu de Gràcia, com la Cavalcada de les Carteres Reials, la Rua de Carnestoltes, el Concurs del Cartell de Festa Major, el prestigiós Aplec de la Sardana, la presentació dels Espais de Festa Major, la participació en la Diada dels dies 10 i 11 de Setembre, el Cant de la Sibil·la, la Festa de la Gent Gran i diversos concursos i col·laboracions amb entitats.

 





Paraules clau

Estiu 2014/ festa major/ Gràcia/