L’alcalde destaca que congressos com el de cardiologia “projecten Barcelona com a ciutat de referència mèdica” : Servei de Premsa

L’alcalde destaca que congressos com el de cardiologia “projecten Barcelona com a ciutat de referència mèdica”

31/08/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut avui, en una recepció al Palauet Albéniz, els membres de l’organització del Congrés de l’European Society of Cardiology (ESC), que va començar dissabte a la Fira Gran Via, i que espera congregar 30.000 especialistes fins al proper dia 3 de setembre.

Trias ha agraït a l’organització l’aposta per Barcelona per ser la seu d’aquesta important cita mèdica europea, que congrega especialistes mundials en l’àmbit de la cardiologia, i que se celebra a la ciutat per tercer any consecutiu. “Congressos com aquest ajuden Barcelona a projectar-se com a ciutat de referència mèdica i de l’àmbit científic”, ha assegurat l’alcalde, que ha recordat que l’any 2013, un total de 70.000 congressistes mèdics van passar per Barcelona, i ha apuntat que el 38% de congressos que se celebren a la ciutat són de l’àmbit de la medicina.

Durant aquests dies, els congressistes podran participar en la presentació d’estudis especialitzats en cardiologia, que abordaran temes com nous factors de risc o les particularitats del cor en la gent gran, entre molts d’altres.

Amb quatre milions de morts cada any a Europa, la malaltia cardiovascular persisteix com a principal causa de mort en el continent i el seu impacte és encara més gran en les dones que en els homes. L’any 2012, les malalties cardiovasculars van causar 122.097 defuncions a Espanya i 18.034 a Catalunya.

La prevenció de les malalties cardiovasculars són un altre aspecte fonamental per als experts. Per això, l’ESC, la Sociedad Española del Corazón (SEC) i la Fundación Española del Corazón (FEC) posaran a disposició de tots els ciutadans un espai informatiu a la Plaça Universitat espai en el qual, a més d’informació sobre hàbits de vida cardiosaludables, tots els que s’apropin podran aprendre a realitzar reanimació cardiopulmonar.

L’Ajuntament de Barcelona promou els hàbits saludables a través dels diferents serveis a les persones, generant espais per a la pràctica de l’esport per a totes les edats i educant els més petits en la importància d’una bona alimentació, entre d’altres iniciatives. A més, des d’aquest any, s’ha desplegat tota una xarxa de desfibril·ladors per equipaments esportius i culturals, i per un centenar de farmàcies de tota la ciutat, que ha possibilitat que BCN sigui una de les primeres grans ciutats cardioprotegides.





Paraules clau

Alcalde Trias/ cardiologia/ conneixement/ innovació/ recerca/ Recercat/